Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Anglijas tiesa novembra vidū plāno vērtēt pret Lembergu vērstās prasības piekritību šai tiesai

Apvienotās Karalistes Augstās justīcijas tiesas Karalienes tiesas departamenta komerctiesa 16.novembrī plāno vērtēt pret Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu vērstās prasības piekritību šai tiesai, aģentūrai BNS apliecināja Londonas tiesā.

Uz tiesas sēdi Lembergam nav obligāti jāierodas.

Tiesā arī informēja, ka iepriekš paredzētajā sēdē 17.oktobrī Lembergam tika uzdots samaksāt pretējās puses tiesvedības izdevumus 10 tūkstošu mārciņu (astoņu tūkstošu latu) apmērā, kas radušies laika periodā no 14. līdz 17.oktobrim saistībā ar gatavošanos tiesas sēdei. Tiesa arī noteica, ka nākamā sēde būs 16.novembrī.

Līdz ar to aģentūra BNS atsauc šā gada 18.oktobrī publicētajā ziņā "Portāls: par neierašanos uz Anglijas tiesu Lembergam piemēro 10 tūkstošu mārciņu sodu" minēto, ka Lembergam par neierašanos uz tiesas sēdi 17.oktobrī piemērots naudassods 10 tūkstošu mārciņu apmērā un viņam uzlikts ierasties tiesā 16.novembrī.

Jau vēstīts – lai gan Lembergam 17.oktobrī bija jāierodas uz sēdi Apvienotās Karalistes Augstās justīcijas tiesas Karalienes tiesas departamenta komerctiesā, viņš to tomēr neapmeklēja. Lielbritānijas tiesas pārstāvji aģentūrai BNS norādīja, ka tiesas sēde atlikta. Rīgas apgabaltiesa iepriekš Anglijas tiesas apmeklējumam arī deva Lembergam atļauju izbraukšanai no valsts.

Prasību, kuras Londonas tiesā iesniegtas arī pret Lembergu, kopējā summa ir vērtējama aptuveni 135 miljonu ASV dolāru apmērā. Šādas summas, pēc prasītāju uzskata, ir nepamatoti izņemtas no Latvijas kuģošanas kompānijas "Latvijas kuģniecība" (LK) apzināti prettiesisku shēmu īstenošanas dēļ, galvenokārt izmantojot zem tirgus likmēm noslēgtus kuģu fraktēšanas līgumus starp LK koncernā ietilpstošajām kompānijām (prasītāji) un starpnieku kompānijām (korporatīvie atbildētāji), kuras tālāk kuģus jau par tirgus likmēm nodevušas fraktā trešajām personām, kas nav zinājušas un nav bijušas iesaistītas prettiesiskajās shēmās, paskaidroja LK pārstāvji.

Saskaņā ar LK sniegto informāciju, balstoties uz līdz šim iesniegtajiem pierādījumiem, Anglijas tiesa jau ir secinājusi, ka lieta ir pamatoti argumentējama par to, ka Lembergs ir bijis iesaistīts un guvis labumu no apzināti prettiesiskajām shēmām un ka prasītājiem tādēļ ir pietiekami pamatota iespēja pierādīt, ka viņš ir atbildīgs LK un tās akcionāriem par zaudējumiem, kas radušies, īstenojot prettiesiskās shēmas.

Ziņots arī, ka ar Lielbritānijas tiesas šā gada 20.aprīļa lēmumu tika izdots līdzekļu iesaldēšanas rīkojums, atbilstoši kuram Lembergs nedrīkst nekādus savus Anglijā vai Velsā esošos aktīvus ar vērtību līdz 135 miljoniem ASV dolāru izvest no Anglijas un Velsas vai jebkādā veidā atbrīvoties no tiem, rīkoties ar tiem vai samazināt to vērtību. Lembergs nedrīkst arī nekādā veidā atbrīvoties, rīkoties vai samazināt vērtību jebkuriem tā aktīviem neatkarīgi no tā, vai tie atrodas Anglijā un Velsā vai ārpus Anglijas vai Velsas, līdz tādai pašai vērtībai.

Pamatojoties uz zvērināta tiesu izpildītāja pieprasījumu, Uzņēmumu reģistrs jūlija otrā pusē reģistrēja prasības nodrošinājuma līdzekli – liegumu kapitāldaļām, kuru iespējamais patiesā labuma guvējs ir Lembergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas