Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Sestdiena, 25. maijs
Junora, Anšlavs

Brīvdienās pieaudzis pēc alkohola lietošanas gūto traumu skaits

Sestdien Kurzemē 68 gadus veca sieviete staigājusi pa veikalu un, aizķeroties aiz kādas apmales, nokritusi un salauzusi kāju, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša. Vēl Kurzemē kokapstrādes uzņēmumā 23 gadus vecs vīrietis guva traumas, jo kādā iekārtā ierāvis roku.

Savukārt Zemgalē smagu traumu, nokrītot no balkona, guvis 25 gadus vecs vīrietis. Vīrietis sēdējis uz trešā stāva balkona un nokritis. Cietušais guvis smagu muguras traumu, kā arī sasitumus. Mediķi viņu nogādāja slimnīcā.

Traumu, krītot no augstuma, guvis arī 50 gadus vecs vīrietis Vidzemē. Viņš labojis mājas skursteni un nokritis aptuveni no piecu metru augstuma. Cietušais guvis ribu lūzumu un dažādus sasitumus.  Vēl Vidzemē 25 gadus vecs vīrietis iezāģējis sev rokā ar ripzāģi. Vīrietis tika nogādāts Mikroķirurģijas centrā. Tapat Vidzemē vēderu traumējis septiņus gadus vecs zēns, kurš nokrita no koka.

Savukārt Latgalē slimnīcā nogādāts 61 gadu vecs vīrietis, kurš alkohola reibumā gulējis uz ielas un guvis ķermeņa atdzišanu.

Kā norādīja Bukša, kopumā svētku brīvdienās palielinājies to traumu skaits, ko cilvēki guvuši pēc alkohola lietošanas, tāpat salīdzinājumā ar ikdienu pieaudzis arī mediķu izsaukumu skaits. Kopumā pagājušajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādes devās uz 1346 izsaukumiem un sniedza palīdzību 204 cilvēkiem, kuri guvuši dažādas traumas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas