Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Kravas vilcienos atklāj 515 000 kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzi, veicot kravas vilcienu kontroli, novērsa 515 000 cigarešu (25 750 paciņas) kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas vagonos ar akmeņogļu kravām.

Šī gada 11. septembra naktī Indras muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebrauca kravas vilciens, kas veda akmeņogles. Veicot skenējuma attēlu analīzi, muitas amatpersonām radās aizdomas par nelegālu preču pārvietošanu. Muitas fiziskās kontroles laikā muitnieki konstatēja, ka vienā no vagoniem virs akmeņoglēm sakrautas melnā polietilēna plēvē iepakotas kastes. Tajās atradās cigaretes Premjer ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. Kopā tika izņemtas 270 000 gab. jeb 13 500 paciņas cigarešu.

Šī gada 9. septembrī Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena kontroli, sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām tika atklātas kontrabandas cigaretes, kas arī bija noslēptas akmeņogļu kravā. Akmeņoglēs bija ieraktas kastes, kurās atradās kopumā 245 000 gab. cigarešu Premjer (12 250 paciņas) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Valstij nenomaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir vairāk nekā 82 tūkstoši eiro.

Pieņemts lēmums par administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanu par administratīvo pārkāpumu, kas paredzēts Muitas likuma 29. panta trīspadsmitajā daļā. Lietu materiāli tiks nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas