Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izgāžas divu BMW zādzība: Autozagļu banda aizturēta

Aizdomās par divu automašīnu zādzības mēģinājumu 25.septembrī apmēram pusstundas laikā, pateicoties aculiecinieka vēstītajam, aizturēti autozagļi, vēsta Valsts policija.

Informāciju par divu BMW markas automašīnu zādzības mēģinājumu Valsts policija saņēma 25.septembra naktī ap plkst. 2, kad kāds aculiecinieks ziņoja, ka daudzdzīvokļu nama pazemes autostāvvietā Rīgā pamanījis vairākus aizdomīgus vīriešus maskās. Aculiecinieks ziņoja, ka aizdomīgi vīrieši pievērš pastiprinātu uzmanību tur novietotajām automašīnām.

"Zagļu grupa acīmredzami bija gatavojusies noziegumam. Lai uzlauztu automašīnas durvju slēdzeni un automašīnas aizsargsistēmu, tika izmantots speciāli pielāgots priekšmets, tomēr automašīnas nozagt neizdevās. Iespējams, tieši nostrādājusī automašīnas signalizācija izbiedēja zagļus, un tādēļ viņi devās projām," pastāstījis Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Ierodoties notikuma vietā, likumsargi pēc īsa brīža, ap plkst. 2.30, aizdomās par divu automašīnu zādzības mēģinājumu netālu no notikuma vietas aizturēja personu grupu. Aizturēšanas brīdī pie personām atradās arī vairāki priekšmeti ar iespējamu pierādījumu nozīmi, tostarp arī ierīce automašīnu slēdzeņu uzlaušanai, skrūvgrieži un sejas maska.

Aizdomās par noziedzīgā nodarījuma mēģinājumu aizturētie četri vīrieši dzimuši 1983., 1982., 1980. un 1991.gadā. Visus aizturētos, izņemot 1983.gadā dzimušo, tiesa jau nākamajā dienā nolēma apcietināt. Ceturtajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par notikušo Valsts policijā uzsākts kriminālprocess par zādzības mēģinājumu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziedzīgu nodarījumu personas var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Pirmstiesas izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas