Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kokneses novadā ar medību bisi sašauj pagalmā novietotu automašīnu

Šī gada 23. janvārī Kokneses novadā kādā daudzdzīvokļu mājas pagalmā vīrietis, izmantojot nereģistrētu medību bisi un munīciju, sašāva stāvēšanai novietotu automašīnu. Vīrietis tika aizturēts un policijā par notikušo uzsākti divi kriminālprocesi, informē likumsargi.

Sestdien, 23. janvāra pēcpusdienā 1967. gadā dzimis vīrietis, uzskatīdams, ka automašīna „Volvo V70” ir novietota stāvēšanai nepareizā vietā kādā daudzdzīvokļu mājas pagalmā Kokneses novada Kokneses pagastā, nolēma paust savu viedokli, sašaujot minētās automašīnas motora pārsegu, labās puses priekšējo lukturi un priekšējo vējstiklu. Notikuma vietā nekavējoties ieradās Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa darbinieki, un pārbaudes laikā tika konstatēts, ka kungs noziedzīgo nodarījumu pastrādājis, būdams alkohola reibumā, proti, viņa izelpā tika konstatētas 3,00 promiles.

Likumsargi vīrieti aizturēja un tajā pašā dienā viņa dzīvesvietā  tika izņemta nereģistrēta medību bise un munīcija, kas tika nosūtīta ekspertīzes veikšanai. Šobrīd vīrietim ir piemērots aizdomās turētās personas statuss, nepiemērojot ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli.    

Par notikušo policijā ir uzsākti divi kriminālprocesi. Viens pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas par svešas mantas tīšu bojāšanu un otrs - Krimināllikuma 233. panta otrās daļas par šaujamieroča un šaujamieroča munīcijas glabāšanu bez attiecīgas atļaujas. Par minētajiem likumpārkāpumiem attiecīgi var tik piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem ar vai bez probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem un arī brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.    

Valsts policija uzsver, ka ieroču izmantošana konfliktu risināšanai ir kategoriski nepieņemama rīcība, un vērš uzmanību, ka personu un sabiedrības drošības labad ir stingri jāievēro Ieroču aprites likumā noteiktās tiesības un pienākumi attiecībā uz ieroču un munīcijas apriti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas