Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Kūlas ugunsgrēkā sadeg elektrolīniju balsti Ogres un Daugavpils novadā

Šonedēļ pērnās zāles dedzināšanas rezultātā sadeguši elektrolīniju balsti Ogres novada Taurupes pagastā un Daugavpils novada Biķernieku pagastā, nodarot postījumus AS Sadales tīkls saimniecībai un izraisot elektroapgādes pārtraukumu vairākiem desmitiem mājsaimniecību, kā arī radot bīstamu situāciju apkārtējiem iedzīvotājiem, protālu Diena.lv informēja Sadales tīklu pārstāve Inga Tilhena.

Daugavpils novada Biķernieku pagastā kūlas ugunsgrēkā sadega vidējā sprieguma A-veida balsts, atslēdzot divus transformatora punktus un traucējot elektroapgādi ne tikai Biķernieku pagasta, bet arī tuvējo kaimiņu Višķu un Ambeļu pagastu mājsaimniecībām. Bojājuma lokalizēšanā un elektroapgādes atjaunošanā bija jāpiesaista divas elektromontieru brigādes. Ogres novada Taurenes pagastā kūlas ugunsgrēks operatīvi tika nodzēsts, rezultātā  balsts tika daļēji bojāts.

AS Sadales tīkls atgādina par drošību, uzturoties elektrolīniju tuvumā. Apdeguši līniju balsti, pat ja tie ir tikai daļēji bojāti, ir ļoti bīstami, jo samazinās balstu noturīgums, tie var lūzt un gāzties, apdraudot iedzīvotāju drošību.  Elektrolīnijas balstam sadegot, vads nonāk uz zemes, radot bīstamu situāciju gan glābējiem, gan apkārtējai sabiedrībai. Turklāt nevajadzētu aizmirst, ka līdztekus elektrotīklu un vides bojājumiem dedzināšana pakļauj briesmām arī  mūsu bērnus.

Pērnās zāles ugunsgrēkos cietušo balstu un līniju nomaiņa, kas prasa gan laiku, gan specializētās tehnikas izmantošanu, traucē AS Sadales tīkls elektromontieriem veikt ieplānotos elektrotīklu attīstības un ekspluatācijas darbus.

AS Sadales tīkls aicina iedzīvotājus ievērot maksimālu piesardzību un, ja pamanīts kūlas ugunsgrēks, it īpaši elektroapgādes iekārtu tuvumā, par to pēc iespējas drīzāk ziņot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam-112, kā arī zvanīt uz AS Sadales tīkls klientu servisa bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404, rakstīt e-pastā: [email protected] vai AS Sadales tīkls twitter kontā https://twitter.com/sadalestikls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas