Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Liepājā atkal uzdarbojas telefonkrāpnieki

Liepājā atkal notikuši vairāki mēģinājumi zkrāpt naudu, zvanot uz mājas fiksētajiem telefoniem un informējot par nelaimē nonākušiem tuviniekiem, portālam Diena.lv pavēstīja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Signe Šteinberga.

Visos minētajos gadījumos par upuriem izraudzītas sievietes gados. Par laimi, neviena no viņām nav ļāvusi sevi apkrāpt. 

Ap plkst.15.30 Liepājā, Siguldas ielā, kāda sieviete saņēma telefona zvanu -  kāds vīrietis krievu valodā stāstīja, ka viņas mazmeita ar automašīnu ir uzbraukusi bērnam un tādēļ jāsamaksā vairāki simti eiro, lai palīdzētu viņai izkļūt no situācijas. Sieviete nav prasīto summu samaksājusi. 

Līdzīgs gadījums noticis ap plkst.18.30 Liepājā, Ziedu ielā  - kāda sirmgalve uz mājas tālruni saņēmusi kādas sievietes zvanu, arī šoreiz krievu valodā tika stāstīts, ka meita ir iekļuvusi avārijā un ir jāmaksā nauda, lai palīdzētu. Bet ap plkst.19.00 Liepājā, Ģenerāļa Baloža ielā, vēl kādai sievietei piezvanīja nepazīstama sieviete ar nolūku izkrāpt naudu. 

Pēc dažām minūtēm kādā dzīvoklī Klaipēdas ielā sieviete cienījamos gados saņēma telefona zvanu, kurā sveša sieviete stādījās priekšā kā meita un apgalvoja, ka ir sasitusi kādai meitenei galvu un ir nepieciešama nauda, lai cietusī varētu ārstēties. 

Šteinberga norāda, ka telefonkrāpnieki Liepājā un citās Latvijas pilsētās uzdarbojušies jau iepriekš, šā gada oktobra mēnesī VP Kurzemes reģiona pārvaldes darbinieki nedēļas laikā aizturēja četrus šādus krāpniekus. Dažos gadījumos uzreiz tika atgūta arī izkrāptā nauda un atdota cietušajai personai.

VP atgādina, ka, saņemot šādu zvanu, nekādā gadījuma nevajag ticēt stāstītajam, bet gan nekavējoties sazināties ar policiju: vērsties Valsts policijā personīgi vai zvanīt: 63404602, 110, vai rakstīt [email protected] 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas