Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Lūdz sākt kriminālvajāšanu pret astoņiem izspiedējiem

Valsts policija (VP) šonedēļ lūgusi sākt kriminālvajāšanu pret astoņiem vīriešiem par izspiešanu organizētā grupā. Daļa no vīriešiem bijuši konsultanti kādā parādu piedziņas kompānijā un zem legāla biznesa maskējuši krimināli sodāmas darbības, aģentūru LETA informēja VP.

Šogad septembrī Kriminālpolicija kopā ar specvienību kaujiniekiem realizēja iespaidīgu aizturēšanas operāciju, aizdomās par divu Zviedrijas un Īrijas uzņēmēju nolaupīšanu tika aizturētas septiņas personas. Pieciem aizturētajiem kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums, bet diviem - ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Policija pārtvēra uzbrucēju automašīnas brīdī, kad nolaupītie uzņēmēji tika transportēti. Pie uzbrucējiem tika atrasts policista formastērps, bruņu veste, traumatiskais ierocis un viltota policista apliecība.

Masu medijos un sociālajos tīklos tika izplatīti aizturēto personu fotoattēli, jo bija aizdomas, ka no viņu pretlikumīgajām darbībām cietuši vēl citi cilvēki. LETA jau ziņoja, ka medijiem izplatītās aizturēto personu fotogrāfijas bija līdzīgas SIA Arvik darbinieku fotogrāfijām. Šis uzņēmums sevi pozicionē kā ārpustiesas parādu piedziņas kompāniju. Divas aizturēto personu fotogrāfijas bija līdzīgas Arvik mājaslapā atrodamā uzņēmuma galvenā konsultanta Jāņa Jūrmalnieka un konsultanta Mihaila Višņevska fotogrāfijām.

Izmeklējot ārvalstu uzņēmēju nolaupīšanu, policistiem tapa zināms, ka nolaupīšanā bijis iesaistīts vēl viens vīrietis. Šis agrāk tiesātais līdzdalībnieks, uzzinot par pārējās organizētās grupas aizturēšanu, mērķtiecīgi slēpās no policijas. Novembra sākumā policija izskaitļoja viņa atrašanās vietu un aizturēja. Vēlāk tiesa astoto organizētās grupas locekli apcietināja.

Pa to laiku policijā bija vērsušies vairāki cietušie, kas izplatītajos fotoattēlos bija atpazinuši savus pāridarītājus. Pārbaudot šo informāciju, VP ieguva pierādījumus, ka šis grupējums saistīts ar vēl vismaz četriem noziegumiem. Trīs gadījumos banda vainojama īpašuma bojāšanā un iznīcināšanā ar dedzināšanu, bet vienā gadījumā veikta naudas izspiešana.

Novembra pēdējā dienā izmeklētāji nosūtījuši kriminālprocesa materiālus par šīm piecām noziedzīgajām epizodēm prokuratūrai ar lūgumu sākt kriminālvajāšanu pret astoņiem vīriešiem.

Lai arī šie kriminālprocesa materiāli nosūtīti prokuratūrai, policija joprojām turpina pārbaudīt šo personu iespējamo saistību ar vēl citiem noziegumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas