Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Nepilnas stundas laikā iereibis autovadītājs divas reizes nonāk policijas darbinieku redzeslokā

Svētdien, 14. augustā, ap pulksten 5.30, patrulējot Centra apkaimē, Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki pamanīja Audi transportlīdzekli ar ieslēgtām avārijas gaismām, kas novietots stāvēšanai neatļautā vietā.

Piebraucot pie stāvošā transportlīdzekļa, kārtības sargi sastapa transportlīdzekļa īpašnieku, kurš bija manāmā alkohola reibumā. Īpašnieks atzina, ka esot dzēris, bet neesot braucis pie stūres. Arī notikuma vietā braukšanas fakts neapstiprinājās.

Ņemot vērā to, ka automašīna atradās stāvēšanai neatļautā vietā, tika izrakstīts administratīvā pārkāpuma sods, piemērojot 40 eiro naudas sodu. Vienlaikus likumsargi automašīnas īpašniekam vairākkārt piekodināja, ka viņš reibumā pie stūres sēsties nedrīkst.

Pēc neilga laika, policijas darbinieki netālu no iepriekšējās notikuma vietas pamanīja to pašu “Audi” transportlīdzekli, kas atradās kustībā.

Automašīna tika apturēta, vadītāja sēdvietā atradās iepriekš sastaptais iereibušais transportlīdzekļa īpašnieks. Bija redzams, ka autovadītājs ir alkohola reibumā, pēc kā likumsargi izņēma transportlīdzekļa atslēgas.

Vadītājs nenoliedza savu braukšanu alkohola reibumā un, gaidot Valsts policijas ekipāžu, krāmēja somā lietas, kuras ņems līdzi. Viena no lietām, ko vadītājs ielika somā bija spirtu saturošs dzēriens.

Notikuma vietā ieradās Valsts policijas ekipāža, lai veiktu alkohola koncentrācijas pāraudi izelpā, kas uzrādīja vairāk nekā 2 promiles.

Dzērājšoferis un viņa automašīnas atslēgas tika nodotas Valsts policijas darbiniekiem turpmāko procesuālo darbību veikšanai. Tādēļ pašvaldības policijas palīdzība notikuma vietā vairs nebija nepieciešama.

Ceļu satiksmes likums nosaka, ka par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles, piemēro naudas sodu no 1200 līdz 2000 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas