Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Neveiksmīgs joks: Trīspadsmitgadīgs audzēknis draud uzspridzināt skolu

Jēkabpils policistiem izdevies operatīvi noskaidrot skolnieku, kurš jokojoties stāstījis, ka skolā ienesis granātu, lai ar to mācību iestādi uzspridzinātu, portālu Diena.lv informēja Valsts policijā.

Ceturtdien, 9.janvārī, ap plkst.9.20 policija saņēma informāciju no Ancenes pamatskolas, ka vienam no skolēniem somā esot granāta, ar kuru draudēts uzspridzināt skolu. Šādu informāciju bērnu savstarpējā sarunā dzirdējusi skolotāja, kura nekavējoties par to informējusi policijas darbiniekus.

Skolā ieradās policija, ugunsdzēsēji un neatliekamā medicīniskā palīdzība. Tika veikta 35 skolēnu un 11 pieaugušo evakuācija, notikuma vietā strādāja arī policijas kinologs ar dienesta suni. Sprādzienbīstams priekšmets netika atrasts.

Policijas darbinieki noskaidroja, kurš skolnieks jokojies un draudējis uzspridzināt skolu. 13 gadus vecais 7.klases skolnieks, kurš pirms tam vairākas dienas nebija skolā bijis, gribējis tikai pajokot un nevarējis iedomāties, ka visi to uztvers tik nopietni un būšot šādas sekas.

Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu pēc panta, kas paredz sodu ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Tā kā skolēns nav vēl sasniedzis 14 gadu vecumu, no kura iestājas kriminālatbildība, tiks lemts par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu. Policija uzsver, ka ar šādām lietām jokot nedrīkst.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas