Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Policisti par spridzināšanas draudiem nekavējoties aizturējuši vīrieti

Naktī uz ceturtdienu, 7. septembri, pulksten 03.49 uz Valsts policijas tālruni 110 tika saņemts zvans no anonīma vīrieša, kurš apgalvoja, ka Rīgā, kādā no Vietalvas ielas namiem, esot ievietojis spridzekli. Zvanītājs nenorādīja konkrētu adresi. Pēc dažām minūtēm tika saņemts vēl viens identisks zvans. Taču trešajā reizē zvanītājs paziņoja, ka esot ievietojis spridzekli Valsts policijas Transporta Pārvaldē, kas atrodas turpat netālu.

Minētā iestāde visu diennakti tiek apsargāta, un nebija saņemti signāli, ka tur varētu būt novietotas bīstamas ierīces vai vielas.

Šajā adresē ieradās Valsts policijas Rīgas Latgales iecirkņa policisti un Speciālo uzdevumu bataljons. Turpat netālu Latgales priekšpilsētā uz ielas policisti pamanīja 1992. gadā dzimušo vīrieti, kurš veicis zvanu. Speciālo uzdevumu bataljona policisti viņu nekavējoties aizturēja. Pārbaudot vīrieša mobilo telefonu, apstiprinājās, ka konkrētajā laikā viņš trīs reizes zvanījis Valsts policijai. Jāpiemin, ka aizturēšanas brīdī vīrietis atradās ievērojamā alkohola reibumā un savu rīcību pamatot nevarēja.

Iepriekš šis vīrietis ir saukts pie kriminālatbildības par to, ka zadzis automašīnas, ar kurām pats braucis, bet vēlāk, lai slēptu pēdas, tās aizdedzinājis. Tāpat jaunais vīrietis sodīts par laupīšanu un zādzībām nelielā apmērā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231./1 panta – par apzināti nepatiesa paziņojuma par sprāgstošas vielas vai materiālu, vai spridzināmās ietaises ievietošanu vai novietošanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Šobrīd aizturētais vīrietis atrodas izolatorā.

Valsts policija atgādina, ka šādu nepatiesu ziņu sniedzējiem ir jāsedz arī zaudējumi, kas radušies operatīvajiem dienestiem, ierodoties uz nepamatotu izsaukumu. Turklāt gadījumos, kad bijusi nepieciešama iedzīvotāju evakuācija, jāsedz arī konkrētajā adresē esošo uzņēmumu zaudējumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas