Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Septembrī ceļu satiksmes negadījumos cietuši 33 bērni

Septembrī kopumā notikuši 28 ceļu satiksmes negadījumi, kuros kopā cietuši 33 bērni, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Valsts policija aicina vecākus ar bērniem pārrunāt tēmas, kas saistītas ar drošību uz ceļa, jo pēdējā laikā Rīgā, tās apkārtnē un Jūrmalā pieaudzis ceļu satiksmes negadījumos cietušo bērnu skaits.

Astoņos no 28 negadījumiem cietuši astoņi bērni, kuri kājām pārvietojušies pa ielu. Savukārt trijos negadījumos cietuši četri bērni, kas braukuši ar velosipēdu – vienā no šiem gadījumiem pa ceļu pārvietojās divi bērni uz viena transportlīdzekļa. Šāda statistika liecina, ka vecākiem un pedagogiem nepieciešams pārrunāt ar bērniem jautājumus par drošību uz ceļa.

Viens no negadījumiem izraisīja likumu sargu neizpratni, kurā cietis trīsgadīgs bērns, kurš uz ielas atradās viens. Ceturtdien Mārupes novadā kāda vecmāmiņa uz veikalu vienu pašu aizsūtīja trīs gadus vecu meitenīti, kuru pa ceļam uz veikalu notrieca automašīnas Audi vadītājs. Par laimi, šajā gadījumā bērns tika sveikā ar viegliem miesas bojājumiem. Policijā par notikušo sākta pārbaude.

Valsts policija atgādināja, ka krēslas un lietus laikā gājējus un riteņbraucējus autovadītājiem uz ceļa pamanīt ir ievērojami grūtāk, tādēļ policija aicina iedzīvotājus rūpēties par savu drošību – izmantot atstarotājus vai kādus citus elementus, lai tumšajā laikā būtu pamanāmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas