Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Uz slidenajām ietvēm traumas guvuši pieci cilvēki, vairāki nonākuši slimnīcā ķermeņa atdzišanas dēļ

Pagājušā diennaktī visvairāk traumu cilvēki guvuši slideno ceļu dēļ - gājēji savainojušies, krītot uz ledus, autovadītāji cietuši ceļu satiksmes negadījumos, bet septiņi cilvēki ievietoti slimnīcā, jo viņiem konstatēta ķermeņa atdzišana.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša, pagājušā diennaktī saņemti 1369 izsaukumi, no kuriem lielākā daļa saistīta ar apledojušiem ceļiem un aukstumu, bet svētkiem raksturīgās traumas, piemēram, savainojumi ar petardēm vai apdedzināšanās pie svecītēm, nav reģistrētas.

Pagājušā diennaktī, krītot uz ledus, pieci cilvēki guvuši nopietnus savainojumus - Zemgales pusē Ziemassvētku vakarā pakritusi kāda 72 gadus veca sieviete, kas salauzusi kāju un guvusi smadzeņu satricinājumu, tāpēc nogādāta slimnīcā. Vidzemē 52 gadus vecs vīrietis guvis augšstilba lūzumu, bet Rīgā, paslīdot uz ledus, traumas guvuši trīs cilvēki - 80 gadus veca sieviete salauzusi ciskas kaulu, 72 gadus veca sirmgalve salauzusi roku, bet 56 gadus vecs vīrietis guvis pleca traumu. Visi cietušie Ziemassvētku vakarā nonākuši slimnīcā.

Vairāki negadījumi bijuši saistīti ar alkohola lietošanu - Latgales pusē gandrīz nosaluši divi brāļi, kuri bija iemiguši ārpus mājas, bet Rīgā no ielas kopumā savākti pieci vīrieši ar ķermeņa atdzišanas simptomiem. Visi nosalušie nogādāti slimnīcā.

Mediķi steigušies palīgā arī autovadītājiem un transportlīdzekļu pasažieriem, kas cietuši satiksmes negadījumos, jo uz ledus automašīna zaudējusi vadāmību. Trīs nelaimes gadījumos cietuši gājēji. Kurzemes pusē Ziemassvētku vakarā notriekta 17 gadus veca meitene, jo garām braucošais automobilis saslīdējis un uztriecies tai virsū. Meitene ar smadzeņu satricinājumu nogādāta slimnīcā. Zemgalē kāds vīrietis alkohola reibumā paslīdējis uz trotuāra un cietis sadursmē ar autobusu. Arī viņš ar smadzeņu satricinājumu nogādāts slimnīcā. Smagāka nelaime notikusi Rīgā, kur automašīna notriekusi 40 gadus vecu vīrieti. Viņš ar vairākiem lūzumiem un smagām traumām ievietots slimnīcā.

Zemgalē kāds 32 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā mēģinājis pārlādēt gāzes pistoli un guvis plaukstas cīpslas traumu. Viņš nogādāts Mikroķirurģijas centra speciālistu aprūpē.

Savukārt Kurzemes pusē kāds 42 gadus vecs vīrietis kļuvis par upuri uzbrucējiem, kas viņu sadūruši kaklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas