Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +11 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

VDI sākusi izmeklēšanu par darba vietā iedzertu antifrīzu

Valsts darba inspekcija (VDI) ir uzsākusi nelaimes gadījuma izmeklēšanu, kurā kāds 55 gadus vecs vīrietis darba laikā ūdens vietā izdzēris antifrīzu, portālu Diena.lv informēja VDI pārstāvis Aivis Vincevs.

Cietušais patlaban atrodas reanimācijas nodaļā.

Pēc pirmatnējās informācijas cietušais darba laikā objektā iedzēris antifrīzu no pudeles, kas atradās dienesta automašīnā. Cietušā kolēģi vēlējušies izsaukt neatliekamo medicīnisko palīdzību, taču cietušais apgalvojis, ka medicīniskā palīdzība nav nepieciešama. Cietušais vīrietis pabeidzis darbu un aizbraucis mājās. Pēc kāda laika neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde viņu no mājām nogādāja Daugavpils reģionālajā slimnīcā, kur konstatēta smaga trauma - saindēšanās ar ķīmisko vielu.

VDI norādīja, ka šis nav pirmais nelaimes gadījums darba vietā, kura cēlonis ir izdzerta ķīmiskā viela. Nereti nodarbināto veselībai un dzīvībai bīstamas vielas darba vietās atrodas neatbilstošos iepakojumos, piemēram, benzīns ieliets ūdens pudelē.

Šā gada septiņos mēnešos VDI kopumā ir izmeklējusi 718 nelaimes gadījumus darba vietās, 100 no tiem bijuši smagi, bet 21 gadījumā nodarbinātais gājis bojā. Šobrīd Darba inspekcija vēl izmeklē 8 letālus nelaimes gadījumus darba vietā un 12 nelaimes gadījumus ar smagām sekām.

VDI atgādināja, ka darba devējam jānodrošina ķīmisko vielu iepakojuma un drošības zīmju izvietošana darba vietās. Uz iepakojuma marķējuma jābūt atbilstošām brīdinājuma zīmēm. Diemžēl VDI ir konstatējusi gadījumus, kad ķīmiskās vielas atrodas neatpazīstamos iepakojumos un nodarbinātie nevar būt pārliecināti par to, kas tajos atrodas.

VDI vērsa uzmanību uz to, ka darba devējam jānodrošina arī darbinieku apmācība, kuriem ir saskare ar ķīmiskām vielām vai maisījumiem, kā ar tām apieties un kādai jābūt darbinieka rīcībai, ja ķīmiskā viela nonākusi tiešā saskarē ar cilvēku. Darba devējam jānodrošina arī nodarbināto teorētiska un praktiska apmācība par pirmās palīdzības sniegšanu, lai neiestātos smagas sekas nodarbināto veselībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas