Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

VID liedz izvest uz Tadžikistānu Vācijā zagtu BMW X6

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki ceturtdien aizturēja likumpārkāpējus, kuri, viltojot automašīnas pavaddokumentus, bija plānojuši Vācijā nozagto BMW X6 nosūtīt uz Tadžikistānu, portālu Diena.lv informēja Valsts ieņēmumu dienesta sabiedrisko attiecību daļa.

VID skaidroja, ka automašīnas aptuvenā tirgus vērtība ir 40 000 eiro.

Aizvadītās nedēļas piektdienā VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas, pārbaudot izlūkošanas ceļā iegūtu informāciju, ieradās kādam uzņēmumam piederošā teritorijā Rīgā, kur dzelzceļa konteinerā atradās automašīna - BMW X6.

Pēc likumsargu pieprasījuma muitas amatpersonām tika iesniegtas automašīnas pavaddokumentu kopijas, kas bija noformētas Vācijā. Spriežot pēc dokumentiem, kravas nosūtītājs bija kāds Latvijā reģistrēts uzņēmums un automašīnu bija paredzēts sūtīt uz Tadžikistānu.

Saskaņā ar dokumentiem, automašīnu kāda nenoskaidrota persona Vācijā bija pārdevusi 1967.gadā dzimušam Latvijas pilsonim, kurš savukārt to 24.maijā pārdeva kādam Tadžikistānas iedzīvotājam.

VID darbiniekiem radās aizdomas, ka dokumenti varētu būt viltoti, tādēļ sazinājās ar Vācijas tiesībsargājošajām iestādēm. Vācijas kolēģi informēja, ka Latvijā esošajai automašīnai, iespējams, ir viltots šasijas numurs, jo Vācijā atrodas kāda cita tās pašas markas automašīna ar šādu šasijas numuru. Pamatojoties uz šo informāciju, tajā pašā dienā pret uzņēmumu tika sākta administratīvā lietvedība par nepatiesu informāciju saturošu dokumentu iesniegšanu muitas iestādē pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.13 panta.

Administratīvā pārkāpuma lietas ietvaros šī gada 7.jūnijā tika veikta atkārtota automašīnas apskate, un automašīnas diagnostikai un salīdzināšanai ar ražotāja sniegto informāciju tā tika nogādāta BMW oficiālajam dīlerim Latvijā. Tajā pašā dienā no ražotāja pārstāvja tika saņemta atbilde par to, ka īstais automašīnas šasijas numurs neatbilst uz spēkrata un dokumentos norādītajam.

Pēc sazināšanās ar Vācijas kolēģiem, VID darbinieki noskaidroja, ka dzelzceļa konteinerā atrastais BMW X6 ir zagts. Automašīna ir nozagta tā īpašniekam Vācijā šī gada maijā.

VID uzsācis kriminālprocesu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas