Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Zemgalē vīrietis norāvis pirkstu, pļaujot zāli

Trešdien 50 gadus vecs vīrietis Zemgalē, rīkojoties ar zāles pļāvēju, norāvis sev pirkstu, portālu Diena.lv informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Mediķi vīrieti nogādāja Mikroķirurģijas centrā. I.Bukša atgādināja, ka, pļaujot zāli, jābūt īpaši piesardzīgiem un jāievēro drošības pasākumi. Viņa minēja, ka šādas traumas cilvēki gūst diezgan bieži.

Pagājušā diennaktī savainojušies arī vairāki velosipēdisti. Alkohola reibumā, braucot ar velosipēdu, Vidzemē traumas guvuši divi cilvēki. Kāda 40 gadus veca sieviete nokritusi no pārvietošanās līdzekļa un guvusi smadzeņu satricinājumu, savukārt 39 gadus vecs vīrietis iebraucis sānos automašīnai. Vīrietis no hospitalizācijas atteicies.

Neuzmanīgas braukšanas dēļ cietuši arī vairāki bērni. Vidzemē 3 gadus vecs puika nokritis no velosipēda un guvis rokas traumas, iespējams, arī atslēgas kaula lūzumu. Savukārt Latgalē, braucot ar riteni, kājas lūzumu guvis 16 gadus vecs jaunietis.

Traumas transportlīdzekļa dēļ trešdien guvuši arī divi 15 gadus veci jaunieši. Nokrītot no motocikla, puisim bija brūce uz zoda, bet meitenei – smadzeņu satricinājums un pleca trauma. Mediķi jaunieti nogādāja slimnīcā Rīgā.

Aizvadītajā diennaktī gadu un trīs mēnešus vecs bērns guvis plašus apdegumus uz sāna, applaucējoties ar karstu tēju.

Arī šonedēļ kādu 52 gadus vecu sievieti sadzēlušas bites. Viņa nogādāta slimnīcā.

Savukārt kāda 12 gadus veca meitene guvusi apdegumus uz kājas, nejauši aplejoties ar degšķidrumu, kas nejauši aizdedzies. Meitene hospitalizēta.

I.Bukša atgādināja, ka cilvēkiem jābūt piesardzīgiem, lietojot degmaisījumus. Vecākiem viegli uzliesmojoši un toksiski škidrumi jāliek bērniem nepieejamā vietā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas