Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Alūksnes novadā nedēļas laikā par krievu valodu parakstījušies 30 cilvēku

Alūksnes novada parakstu vākšanas vietās, kas katru dienu ir atvērtas četras stundas, nedēļas laikā par Satversmes grozījumu ierosināšanu, piešķirot krievu valodai otras valsts valodas statusu, parakstījušies 30 Latvijas pilsoņi, ziņo portāls aluksniesiem.lv.

Apes novadā pagaidām nav neviena, kas būtu parakstījies par Satversmes grozījumu ierosināšanu.

Portāls informē, ka Pededzē ir parakstījies 21, Alūksnē 4 un piecās parakstu vākšanas vietās – pa 1 balsstiesīgajam iedzīvotājam. Annas pagastā līdz šim vēl neviens nav izmantojis iespēju parakstīties.

Dalībai parakstu vākšanā var pieteikties arī vēlētāji, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar ierasties parakstu vākšanas vietās. Viņiem vēlākais līdz 29.novembra pulksten 12.00 pašvaldības vēlēšanu komisijai vai kādā no parakstu vākšanas vietām ir jāiesniedz iesniegums, lai pēdējā parakstu vākšanas dienā – 30.novembrī – varētu parakstīties vēlētāja atrašanās vietā.

Alūksnes novadā par grozījumiem Satversmē var parakstīties 18, Apes novadā – 4 parakstu vākšanas vietās. Atbilstoši likumam Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu pašvaldības nodrošina, ka paziņojumi par parakstu vākšanas vietu un laiku ir izlikti pie pašvaldības ēkas vai informācijas sniegšanas vietās, tie ir atrodami arī pašvaldību mājas lapās, kā arī Centrālās vēlēšanu komisijas mājas lapā internetā.

Atšķirībā no tautas nobalsošanas iespējams parakstīties tikai par atbalstu grozījumiem, nevis balsot pret tiem.

Vēlētājiem, kuri piedalījušies parakstu vākšanas pirmajā kārtā un par Satversmes grozījumu projektu parakstījušies pie notāra vai bāriņtiesā, atkārtoti parakstu vākšanā nav jāpiedalās. Viņu paraksti tiks pieskaitīti kopējam Satversmes grozījumu atbalstītāju skaitam.

Parakstu vākšanas pirmajā kārtā jau piedalījušies 12 533 vēlētāji. Likumprojekts tiks iesniegts Saeimā, ja to atbalstīs ne mazāk kā desmitā daļa no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb vismaz 154 379 vēlētāji. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas