Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Aplēsīs plūdu radītās sekas

Cik daudz līdzekļu no naudas neparedzētiem gadījumiem būs nepieciešams, lai novērstu plūdu radītos postījumus, vēl nav zināms. Pļaviņu novada domē situāciju apzinās šonedēļ, taču jau tagad var teikt, ka zaudējumi ir. Vienlaikus nedēļas nogalē, saglabājoties ūdens līmenim virs kritiskās atzīmes, Pļaviņas kļuvušas par tūristu iecienītu apskates objektu, kas radījis arī bīstamas situācijas. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC) prognozē, ka tuvākajās dienās ūdens līmenis Daugavas baseinā saglabāsies augsts.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA) apliecina, ka Pļaviņu novada pašvaldībai nepieciešamības gadījumā būs pieejama valsts palīdzība plūdu radīto zaudējumu novēršanai. Finansējums tiktu prasīts no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde (Jēkabpils reģionālā partija) Dienai norāda, ka pagaidām gan zaudējumi vēl nav aprēķināti – speciāla komisija tos apzināt sāks šonedēļ, bet pabeigt varēs vien tad, kad ledus būs aizgājis un plūdi beigušies. Vienlaikus ar ministru panākta vienošanās par rūpīga upes monitoringa nepieciešamību, lai secinātu, kādi iespējamie pasākumi jāveic plūdu draudu novēršanai.

Vēl svētdien pēcpusdienā, ūdens līmenim saglabājoties kritiski augstam, Pļaviņās applūdusi bija Pļaviņu Mūzikas skola, bet no citām ēkām ūdens atkāpies. Žilde atzīmē, ka līdz šim nav pieredzēts, ka ūdens līmenis tik augsts saglabājas vairākas diennaktis. Cilvēki ir uztraukušies, un ir grūti prognozēt, vai ūdens līmenis kritīsies. Kā Dienai norādīja LVĢMC hidrologs Andrejs Zubaničs, ledus sastrēgums svētdien pēcpusdienā vēl bija posmā no Jēkabpils līdz Zeļķiem, kas izkustoties var negatīvi ietekmēt situāciju Pļaviņās. Tāpat ūdens līmenis ir cēlies pie Jēkabpils.

Daugavpils novadā savukārt tas krities, un pašvaldības izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts Dienai sacīja, ka applūdušas ir vairs tikai dažas vasarnīcas. Pēc viņa teiktā, plūdi tajā pusē zaudējumus nebūs nodarījuši, bet šonedēļ vēl jāapseko ceļu stāvoklis.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena pirmdienas, 13.marta, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas