Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ārkārtas domes sēdē lemj neiecelt Baronu par Ķekavas sociālās aprūpes centra vadītāju

Ķekavas novada ārkārtas domes sēdē pašreizējais pašvaldības aģentūras "Ķekavas sociālās aprūpes centrs" vadītāja vietnieks un pienākumu izpildītājs Māris Barons šodien netika iecelts par aģentūras vadītāju.

Par šo lēmumprojektu balsoja septiņi deputāti, atturējās deviņi, līdz ar to Barons netika iecelts aģentūras vadītāja amatā. Kopumā domes sēdē piedalījās 16 no 17 deputātiem.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja pašvaldības deputāts Roberts Jurķis (V), 47 Ķekavas sociālās aprūpes centrs darbinieki un klienti šā gada 10.februārī esot vērsušies pie domes deputātiem ar lūgumu virzīt Baronu aģentūras direktora amatā. Atsaucoties uz šo vēstuli, septiņi domes deputāti pieprasīja sasaukt minēto ārkārtas sēdi.

Deputāts Andis Adats (LZS), kurš bija viens no tiem, kas rosināja Barona iecelšanu amatā, skaidroja, ka deputāti lēmuši amatam virzīt Baronu, jo viņš izpelnījies cieņu darbinieku vidū, vairākus gadus jau strādājis aģentūrā un iepazinis darba specifiku, kā arī ir vietējais iedzīvotājs. "Nevajadzētu virzīt uz šo amatu nezināmu cilvēku. Aģentūrā izveidojies līderis, kuram darbinieki uzticas. Kur var būt vēl labākas darba attiecības, ja ne vietā, kur vadītājs vēlams?" pauda Adats.

Citi deputāti oponēja, ka šodien ievēlēt Baronu minētajā amatā nebūtu godīgi pret citiem kandidātiem, kas uz minēto amatu izsludinātajā atklātajā konkursā ieguvuši vairāk punktu. Barons arī piedalījies šajā konkursā un ieguvis piekto vietu. Kopumā amatam konkursā pieteikušies 18 kandidāti.

Pats Barons, kurš arī sākotnēji piedalījās sēdē, izteica pateicību par "tik lielu un negaidītu atbalstu no kolēģu puses" un atstāja zāli.

Jau ziņots, ka Ķekavas novada domē nav vienprātības par atbilstošāko kandidātu sociālās aprūpes centra vadītāja amatam.

Septiņi domes deputāti vēlas par aģentūras direktoru virzīt Baronu. Tikmēr domes priekšsēdētājs Andis Damlics (RA), pēc pašvaldības deputāta Jurķa vārdiem, neesot steidzies ar sēdes sasaukšanu, jo, iespējams, tiek plānots virzīt par direktoru kādu citu personu.

Pats Damlics aģentūrai LETA pauda, ka deputātu iesniegums par Barona iecelšanu Ķekavas sociālās aprūpes centra vadītāja amatā esot muļķīgs, jo vadītāju ieceļ dome, nevis iestādes darbinieki vai klienti. Damlics skaidroja, ka pašlaik pašvaldībā norit konkurss uz minēto amatu, tas esot fināla kārtā un viņš neredz pamatojumu pēc deputātu iesnieguma šo konkursu pārtraukt un iecelt amatā Baronu.

Vaicāts, vai kolēģu bažas par to, ka viņam pašam padomā varētu būt tīkams kandidāts šim amatam, ir pamatotas, Damlics sacīja, ka nekad dzīvē nav darbojies pēc stratēģijas "ielikt amatā radiniekus vai draugus". "Man vienmēr ir bijis svarīgi komandā redzēt profesionālus cilvēkus," pauda Ķekavas pašvaldības vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas