Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Autobusi vairs neiebrauks Rīgas autoostā

Maršruta autobusam Vecumnieki-Rīga galapunkts no 1. marta vairs nebūs Rīgas Starptautiskajā autoostā, ziņo portāls bauskasdzive.lv. Vecumnieku novada ļaudis tādējādi būs pirmie šajā pusē, kas izjutīs no šī gada janvāra veiktās izmaiņas likumdošanā par pasažieru pārvadājumiem.

Ministru kabineta (MK) noteikumi Sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanas kārtība maršrutu tīklā paredz, ka pasažieru apmaiņu apdzīvotās vietās reģionālos starppilsētu un vietējās nozīmes maršrutos nebūs jāveic tikai autoostās. Tātad autobusiem nebūs obligātas prasības iebraukt autoostās. Autobuss no Vecumniekiem pasažierus izlaidīs un arī uzņems laukumā pretim tirdzniecības centram Origo, kur izvietojusies maršruta taksometru stacija.

Pārvadātāju uzņēmuma SIA Rīgas taksometru parks (RTP) komercdirektore Anita Pakalniece
portālam skaidro, ka tas tiek darīts tikai ekonomisko apsvērumu dēļ: "Valsts dotācijas pasažieru pārvadājumiem samazinās, tādēļ mums nebija citas izejas. Mēs varējām vai nu samazināt reisu skaitu, vai meklēt iespēju atteikties no citiem izdevumiem. Saprotu, ka pasažieriem tas radīs neērtības, bet mēs izvēlējāmies šo variantu. Joprojām Rīgas-Vecumnieku līnijā veiksim septiņus reisus katrā virzienā."

Komercdirektore piebilst, ka tuvākā pieturvieta, lai nokļūtu autoostā, būs Gogoļa ielas pietura. Diemžēl braucēji nevarēs izmantot tādu pakalpojumu kā biļešu iegādi autoostas kasēs. To daudzi darīja, lai, nopērkot biļeti laikus, garantētu sev sēdvietu.

Vecumnieku novada domes priekšsēdētājs Rihards Melgailis stāsta, ka pašvaldība informēta par šīm izmaiņām. Ko līdzīgu RTP bija iecerējis jau pirms gada, bet tad novada dome šādu priekšlikumu neatbalstīja. Stājoties spēkā jaunajiem MK noteikumiem, Vecumnieku novada domes viedoklis vairs nebija nepieciešams. "Tas nav pareizi, jo braucējiem tiek sagādātas lielas neērtības. Taču labi, ka autobusi vispār kursē un ka to skaitu nesamazina," piebilda R. Melgailis.

SIA Aips valdes priekšsēdētājs Uldis Kolužs, izprotot kolēģu RTP lēmumu, šādu rīcību vērtē kritiski: "Tā ir nepieņemama situācija, jo pilnībā tiek ignorētas pasažieru ērtības. Arī mūs neapmierina augstā iebraukšanas maksa Rīgas autoostā. Esam runājuši par iespēju to samazināt. Bauskas maršrutā tuvākajā laikā nav plānots veikt tik radikālas izmaiņas, izlaižot pasažierus kaut kur citur galvaspilsētā, ne autoostā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas