Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
Līdzīga situācija ar grants ceļiem visā Latvijā, to izvērtēt uzticēs Satiksmes ministrijai

Bauskas novada palīgā sauciens

Reaģējot uz vietējo uzņēmēju konsultatīvās padomes rezolūciju, vakar Bauskas novada dome pieņēma lēmumu vērsties Ministru kabinetā, prasot izsludināt ārkārtas situāciju grantēto ceļu stāvokļa dēļ. Oficiāli valdība par to vēl nebija informēta, taču Diena vakar noskaidroja, ka šī jautājuma izvērtēšanu premjers deleģēs Satiksmes ministrijai.

Bauskas novada domes lēmumā teikts, ka kritiskais grants autoceļu stāvoklis paralizē dzīvi novada lauku teritorijās un ir reāls drauds iedzīvotāju labklājībai un pat izdzīvošanai. "Valsts dienesti – Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Valsts policija, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests u. c. – kritiskā autoceļu stāvokļa dēļ pietiekami operatīvi nevar nokļūt izsaukumu vietās, skolēnu autobusi grimst neizbraucamajos autoceļos, iedzīvotājiem ir grūtības savlaicīgi nokļūt darbavietās, autoceļu kritiskais stāvoklis paralizē uzņēmējdarbību, kā sekas ir nenotikušas preču piegādes, nesaņemtas ražošanas izejvielas, nenosūtīta produkcija. Preču piegādātāji atsakās piegādāt produkciju lauku teritorijās esošajām tirdzniecības vietām, līdz ar to iedzīvotājiem tuvu savai dzīvesvietai tiek liegta iespēja iegādāties pirmās nepieciešamības pārtikas produktus un saimniecības preces," norāda pašvaldība, prasot valdībai izsludināt ārkārtas stāvokli astoņos Bauskas novada pagastos. Pašvaldība atgādina valdībai vairākus likuma pantus, kas noteic ceļa pārvaldītāja, kā arī valsts a/s Latvijas Valsts ceļi (LVC) un Latvijas Autoceļu uzturētājs (LAU) atbildību.

Domes lēmumu pieņēma visi vienpadsmit klātesošie Bauskas domes deputāti, Dienai apliecināja domes priekšsēdētāja vietnieks Alvis Feldmanis (LSDSP). Viņš arī atgādināja, ka Bauskai joprojām nav apvedceļa un cauri pilsētai virzās tranzīta plūsma, taču vairāk nekā pusi tranzītielas uzturēšanas summas finansē pašvaldība. Gadījumā, ja valdība baušķenieku palīgā saucienu nesadzirdēs, nav izslēgta transporta plūsmas bloķēšana cauri pilsētai, pieļāva Feldmanis.

Lēmums tika pieņemts vakar pēcpusdienā un nebija vēl nosūtīts valdībai, tāpēc Ministru prezidenta preses sekretārs Andrejs Vaivars Dienai atbildēja tikai to, ka saņemšanas gadījumā Bauskas novada domes dokumentu pārsūtīs izvērtēšanai Satiksmes ministrijai. Savukārt satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) Dienai īsziņā atbildēja, ka viņa rīcībā informācijas par konkrēto situāciju neesot, taču pieļāva ārkārtas stāvokļa izsludināšanu, ja tam būs pietiekams pamatojums.

Visu rakstu lasiet otrdienas, 7.marta, avīzē Diena!

Top komentāri

TrollisJT
T
Ja attēlā redzamais ceļš ir "katastrofa"... , tad man jāizdomā jauns apzīmējums ceļa posmam Zasa - Ilūkste. Palasīšu šausmeni, mož ko atradīšu.
Ceļu stāvoklis
C
Latvijas ceļi- labākais mūsu deputātu un valdīklu spogulis. Vienīgie kaut cik braucamie ir tikai tie daži, pa kuriem var aizbraukt no Latvijas. Nožēlojami un ciniski nekrietni!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas