Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Ekspluatācijā pieņemta Valmieras Rietumu industriālā maģistrāle

Decembrī Būvniecības valsts kontroles birojs ekspluatācijā pieņēma Valmieras Rietumu industriālo maģistrāli, portālu Diena informēja Valmieras pilsētas pašvaldībā.

Tās izbūve tika uzsākta 2018.gada jūlijā. 2,070 km garā maģistrāle izbūvēta ar mērķi nodrošināt Valmieras industriālo teritoriju savstarpēju sasaisti un savienojumu ar starptautisko autoceļu tīklu TEN-T, kur ietilpst arī autoceļš A3. Tādējādi tiek atvieglota maģistrāles aptvertajā teritorijā bāzēto uzņēmumu loģistika un smago automašīnu kustība tiek novirzīta no ielu posmiem ar dzīvojamo māju apbūvi. 

Jaunā maģistrāle turpina Leona Paegles ielu gar Putriņu mežu līdz Ausekļa ielai, tālāk virzās pa Ausekļa ielu līdz Voldemāra Baloža ielai. Voldemāra Baloža ielai pie pagrieziena uz Jumaras ielu no jauna ir izbūvēts turpinājums līdz Somu ielai, kas tālāk savienojas ar pilsētas apvedceļu un TEN-T tīklu.

Kopš maģistrāles izbūves atsevišķos krustojumos ir mainīta līdzšinējā galvenās un mazākas nozīmes ielu kārtība, tādēļ mainās to izbraukšanas secība.

Autovadītāji aicināti sekot izvietotajām ceļa zīmēm un maģistrāles krustojumus izbraukt ar papildu piesardzību, ievērojot jaunās ceļa zīmes. 

Valmieras Rietumu industriālā maģistrāle ir aprīkota ar ielu LED apgaismojumu, izbūvēts gājēju un velosipēdistu ceļš. Vietās, kur jāšķērso brauktuve, tas aprīkots ar vadlīniju sistēmu cilvēkiem ar redzes traucējumiem. Braukšanas ātrums uz maģistrāles ir 50 km/h. Lai samazinātu braukšanas ātrumu pie tuvumā esošajām izglītības iestādēm un pievērstu autovadītāju uzmanību satiksmes dalībnieku drošībai, pie Brēžas ielas krustojuma uz Leona Paegles ielas izbūvēts ātrumvalnis. Gar Leona Paegles un Ausekļa ielas malām izbūvēta 21 publiski izmantojama autostāvvieta. Līdz ar maģistrāles izbūvi tika veikta arī ielas aizsargjoslu apzaļumošana, kopā iestādot 53 Zviedrijas pīlādžus. Gājēju ērtībām uz Rietumu industriālās maģistrāles izveidotas četras atpūtas vietas ar deviņiem soliņiem un sešām atkritumu urnām.  

Ielu izbūves darbus veica SIA Limbažu ceļi. Būvuzraudzību veica SIA Geo Consultants. Būvniecības valsts kontroli nodrošināja Būvniecības Valsts kontroles birojs. Projekta realizēšanai piešķirts Eiropas Kohēzijas fonda līdzfinansējums 2 870 688 eiro apmērā. Projekta kopējie attiecināmie izdevumi ir 4 012 000 eiro, no kuriem valsts budžeta dotācija pašvaldībām 190 409,52 eiro. 

 

Top komentāri

Varēja ielikt karti
V
Kādas bildes vietā varēja ielikt nelielu Valmieras karti ar iezīmētu jauno ielu, citādi tie stāstu par to, no kuras ielas, gar kuru mežu līdz kurai ielai ir diezgan bezjēdzīgi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas