Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Siguldā jauns pārvads pār dzelzceļu un drošāka satiksme gājējiem

Siguldā uz Vidzemes šosejas (A2) (49,9. km) pilnībā pārbūvēts pārvads pār dzelzceļu. Izbūvēta arī gājēju un velobraucēju infrastruktūra ar apgaismojumu, kas būtiski uzlabo mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku drošību Siguldā – abas dzelzceļa puses tagad ir droši un ērti sasniedzamas gan kājāmgājējiem un velobraucējiem, informē Latvijas valsts ceļi.

1964. gadā uzbūvētais pārvads tika nojaukts, jaunajam pārvadam izbūvēti dzelzsbetona pāļu pamati, krasta balstu uzkalas, starpbalstu konstrukcija un monolīta spriegota dzelzsbetona laiduma konstrukcija, kopējais laiduma plātnes garums 67,6 m. Pārvada brauktuve ir 9,9 m plata ar divām 3,50 m platām braukšanas joslām. Pārvads, kā arī tā ziemeļu pusē izbūvētā infrastruktūra gājējiem un velobraucējiem ir aprīkota ar drošības barjerām un margām, atdalot mazāk aizsargātos satiksmes dalībniekus no intensīvas transporta plūsmas.

Gājēju pārvietošanās pa veco pārvadu bija aizliegta, jo pārvada platums nebija atbilstošs drošai gājēju kustībai. Tagad uz pārvada un aiz tā gājēju un velobraucēju infrastruktūra ir izbūvēta 900 metru garumā un 3,2 metru platumā un ar asfaltbetona segumu. Jaunā infrastruktūra savieno jau esošo risinājumu gājējiem un velobraucējiem Noliktavu ielā un Mazās Saules ielā,  tādējādi iedzīvotājiem, kam nepieciešams kājām doties uz darbu, izglītības un kultūras iestādēm vai saņemt pakalpojumus Siguldā otrpus sliedēm, vairs nav jāšķērso dzelzceļa sliedes zem pārvada.

Pārvada pārbūves darbus uzsāka 2021. gada beigās, tos veica SIA Viadukts par līgumcenu 3 094 153,923 eiro (ar PVN) no valsts budžeta līdzekļiem. Pārbūves projekta autors ir AS Ceļuprojekts, būvuzraudzību nodrošināja SIA Firma L4.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas