Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Gauja Beverīnas novadā appludinājusi 500 mājas

Kopumā Beverīnas novadā ir applūdušas ap 500 mājām, un starp šīm mājām ir tādas, kurās cilvēki dzīvo patstāvīgi. Savukārt Valmieras kritiskā zona ir Rūpniecības ielas rajons – kā apgalvo glābšanas dienests, vēl pastāv pamats bažām, ziņo Latvijas Radio.

Lai mazinātu Gaujas draudus no pazemes, ir aiztaisītas lietus ūdeņu notekas. Tāpat, lai neiegrūtu ielas, ir ierobežota smago auto kustība.

Jau ziņots, ka otrdien Valmieras pilsētas pašvaldības civilās aizsardzības komisijas sēdē nolemts pagaidām nelūgt izsludināt ārkārtas situāciju Valmierā pavasara palu dēļ.

Trešdien situācija Gaujā pie Valmieras stabilizējas, bet lielie palu ūdeņi ir tikuši līdz Cēsīm. Ja tomēr Gauja pieņemsies spēkā, tad jebkurā gadījumā, tas ne tuvu nebūs Ogrē, Līvānos vai Daugavpilī pieredzētajam, vēsta radio.

Jau iepriekš ziņots par dramatisko situāciju ar plūdiem Latvijā. Iepriekšējās nedēļās Daugava, izejot no krastiem, appludinājusi Ogri, Līvānus un Daugavpili. Šajos rajonos arī veikta cilvēku evakuācija, kā arī valdība ir apstiprinājusi, ka evakuāciju var veikt piespiedu kārtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas