Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +19 °C
Apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Jelgavas novada šefs Caune jau sestdien piedalījies panikas celšanā ap Swedbank

Taisnojoties, ka klausījis premjera Valda Dombrovska ieteikumam, jau sestdienas vēlā vakarā Jelgavas novada šefs Ziedonis Caune licis padotajiem no Swedbank kontiem visu naudu, kuras apmērus viņš neatklāj, pārskaitīt uz Valsts kasi. Z.Caune atzīst, ka sestdien sazinājies ar vairākiem pašvaldību vadītājiem, tostarp Jelgavas mēru Andri Rāviņu, tādējādi piedaloties ažiotāžā par iespējamo Swedbank darbības apdraudējumu.
Z.Caune teic, ka ažiotāžu ap Swedbank pamanījis jau piektdien, ziņo zz.lv. Konkrētus avotus viņš neatklāj, taču neslēpj, ka sestdienas vakarā licis no Swedbank kontiem pārskaitīt visu tajos esošo naudu, arī depozītā nolikto, kas krāta nākotnes projektu īstenošanai. Precīzu summu, kas pārskaitīta uz Valsts kasi, viņš neatklāj, bet pēc vairākkārtējas tincināšanas par publiski pieejamu informāciju atzīst: "Krietni virs miljona!" Salīdzinot ar aptuveni 40 tūkstošiem ceļu fonda naudas, kas iestrēga Krājbnakā, tā esot ievērojama summa. 

Naudas pārskaitīšanu Z.Caune pamato ar premjera V.Dombrovska ieteikumu, kas gan bijis jau pirms pāris nedēļām. Ministru prezidents esot sarājis pašvaldību vadītājus par to, ka viņi riskē ar pašvaldību naudu, neturot to Valsts kasē. "Ar novada naudu, kas ir pietiekami liela, riskēt nevarēju, tāpēc liku pārskaitīt," viņš saka. 

Z.Caune arī atzīst, ka sestdienas vakarā sazinājies ar vairākiem pašvaldību vadītājiem, tostarp Jelgavas mēru A.Rāviņu. "Ar daudziem kolēģiem esmu runājis," neslēpj novada vadītājs. Tāpat viņš telefoniski sestdien runājis arī ar finanšu ministru Andri Vilku un Swedbank vadītāju. Viņi esot mierinājuši, ka ar banku viss kārtībā, taču Z.Caune tam neesot pakļāvies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas