Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Liepājas domnieks Fonteins varētu veidot savu partiju nākamajām pašvaldību vēlēšanām

Kolorītais Liepājas domes deputāts Luijs Fonteins jeb īstajā vārdā Stīns Lorens pieļauj, ka veidos savu partiju, ja izlems piedalīties 2013. gadā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās.

Viņš aģentūrai BNS atzina, ka pagaidām nav izlēmis par dalību pašvaldību vēlēšanās – tas ir atkarīgs no tā, "vai kādi Liepājas godīgie cilvēki viņam pievienosies". "Liepājai nepieciešamas pārmaiņas pilsētas vadībā, es ticu, ka šoreiz tas notiks – [Liepājas mēra] Ulda Seska dienas Liepājā ir skaitītas," sacīja Fonteins.

Ja viņš startēs velēšanās, tad nebūs nevienas latviešu vai krievu partijas biedrs vai to sarakstu kandidāts. "Latvijā nav nevienas tīras partijas. Pašlaik vienīgā, kas mēģina kaut ko darīt, ir Zatlera partija, taču pārējie politiķi apvienojušies pret viņu. Ja es piedalīšos vēlēšanās, man būs jāveido partija, jāiesaista tajā labi un godīgi cilvēki, kuri vēlas strādāt labākas Liepājas dēļ. Latvijas politiķi ir bezcerīgi, īpaši Liepājā. Tā kā es šeit dzīvoju, mans pienākums ir strādāt pilsētas labā, taču šoreiz mana nostāja ir, ka citiem vietējiem iedzīvotājiem ir jāpievienojas man. Ir laiks cilvēkiem runāt. Būtu labi redzēt Liepāju bez Ulda Seska – tas vienmēr ir bijis mans uzdevums un vienmēr būs, līdz viņš būs prom," norādīja Liepājas domes deputāts.

Viņš arī teica, ka viņam nekad nav bijis nodoma kļūt par pilsētas mēru – viņaprāt, ir citi cilvēki, kas šim amatam ir vairāk piemēroti. "Es labāk nāku klajā ar idejām, kā padarīt pilsētu labāku un piesaistīt tai cilvēkus," uzsvēra deputāts.

Fonteina ievēlēšana Liepājas domē 2009.gada vasarā bija lielākais pārsteigums vietējās pašvaldības vēlēšanās. Viņš startēja no partijas Sabiedrības citai politikai (SCP) saraksta kā pēdējais kandidāts, nebūdams partijas biedrs. Priekšvēlēšanu cīņas laikā viņš paziņoja, ka vēlas kļūt par Liepājas šerifu. Drīz vien pēc ievēlēšanas domē SCP norobežojās no Fonteina.

Kopš Fonteins kļuva par Liepājas domes deputātu, viņu piemeklējušas dažādas ķibeles. Viņš stājies tiesas priekšā par Seska nolamāšanu domes sēdē, taču tiesa viņu nolēma atstāt nesodītu un izbeidza pret viņu sākto administratīvā pārkāpuma lietu pārkāpuma sastāva trūkuma dēļ.

Vēlāk Fonteinam tiesā bija jāatbild par neslavas celšanu masu saziņas līdzekļos – pēc SCP Liepājas nodaļas vadītāja Edgara Krūmiņa sūdzības pret viņu tika sākts kriminālprocess. Tomēr tiesa visās instancēs viņu attaisnoja.

2009.gada 30.decembra rītā joprojām nezināmu iemeslu dēļ Liepājā nodega Fonteinam piederošais mūzikas klubs Fontaine palace. Ekspertīzes slēdzienā norādīts, ka ugunsgrēka izcelšanās iemesls bijis mākslīgi radīta degšana ēkas pagrabstāvā. Pamatojoties uz šo atzinumu, policija turpina izmeklēšanu pēc krimināllikuma panta par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā.

2010.gada februāra vidū ugunsgrēkā cieta Fonteinam piederošā viesnīca Zanzibāras salā Tanzānijā (Āfrikā) Fontaine Garden village, savukārt tā paša gada aprīlī Liepājā mēģināts aizdedzināt viņam piederošu īpašumu Stūrmaņu ielā līdzās viesnīcai Fontaine Hotel.

Fonteins dzimis Dānijā, bet Liepājā dzīvo kopš 2001.gada. Pirmo reizi Liepājā viņš ieradās 1992.gadā, kad šeit koncertēja ar savu rokgrupu.

Liepājā viņš atvēris divas viesnīcas, mūzikas klubu un bārus. Jau vairākus gadus vasarā Liepājā notiek viņa rīkotais mūzikas festivāls. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas