Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Līgatnē draud apstāties kanalizācijas attīrīšanas iekārtas

Līgatnes iedzīvotāji kļuvuši par bankrotējošās papīrfabrikas ķīlniekiem. Uzņēmuma darbība ir apturēta un tam atslēgta elektrība. Tas Līgatnei nozīmē ne tikai garākas bezdarbnieku rindas, bet arī draud apstāties pilsētas kanalizācijas attīrīšanas iekārtas, kas pašlaik atrodas fabrikas teritorijā, piektdien vēsta LNT Ziņas

Nākamgad fabrikai apritēs 200 gadi, tomēr pašlaik šķiet, ka plašu svinību vietā būs skumjas atvadas. Bankrota gadījumā aptuveni 100 fabrikas darbinieki papildinās bezdarbnieku rindas.

Fabrikas teritorijā atrodas arī Līgatnes pilsētas kanalizācijas ūdeņu attīrīšanas iekārtas, kas tagad darbojas pagaidu režīmā – uzņēmumam ir atslēgta elektrība, taču attīrīšanas iekārtas vēl darbojas, jo par to maksā pašvaldība. 

Presi teritorijā neielaižot, to var atļaut tikai fabrikas saimnieki, bet ciņi nav pieejami pat fabrikas darbiniekiem. Uzņēmuma tehniskais direktors Gints Stīpnieks telefoniski LNT norādīja: “Šobrīd es cenšos darbiniekus uzturēt pie veselā saprāta, lai vēl kādu brīdi uzgaida, un tad jāsaprot, ko darīt tālāk. Man arī nav neviens īsti zināms, ar ko kontaktēties,”. 

Darbinieki pašlaik iztirgojot to, kas atrodas noliktavās, bet, tā kā ir atslēgta elektrība, nekas jauns ražots netiek. 

Iepriekš pilsēta fabrikai maksājusi par kanalizācijas attīrīšanu, tagad pašvaldībai mēnesī nākas maksāt aptuveni 3000 eiro par elektrības piegādi maksātnespējīgajai fabrikai, lai kanalizācijas attīrīšanas iekārtas vispār darbotos.

Pašvaldība cer, ka maija sākumā noskaidrosies uzņēmuma nākotne, kā arī – vai pilsētai būs jāmeklē jauni kanalizācijas attīrīšanas ceļi. "Ja fabrika aiziet uz dīkstāvi, tad mums jārēķinās ar elektroenerģijas izmaksām, projektēšanas izmaksām un kamēr notiek būvniecība, celtniecība, variantu meklēšana, tikmēr mums griežas elektrības skaitītājs," saka Līgatnes novada domes izpilddirektors Egīls Kurpnieks

LNT piebilst, ka jauna attīrīšanas sistēma vai arī kanalizācijas novadīšana uz jau esošām citām attīrīšanas iekārtām pilsētniekiem izmaksās 100 tūkstošus eiro, un zaudējumos varēs norakstīt arī 100 tūkstošus latu, kas ir ieguldīti jau esošajās fabrikas attīrīšanas iekārtās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas