Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LVC: Kurzemē un Zemgalē uz grants ceļiem sācies šķīdonis

Kurzemē un Zemgalē uz grants ceļiem sācies šķīdonis, bet valsts austrumu daļā braukšanu uz grants ceļiem apgrūtina apledojums, aģentūru LETA informēja VSIA Latvijas valsts ceļi (LVC).

LVC norāda, ka valsts dienvidrietumu daļā uz grants autoceļiem ir iestājies šķīdonis un transportlīdzekļu masas ierobežojumi Kurzemē ieviesti jau 111 valsts autoceļu posmos ar grants segumu, savukārt Zemgalē - 76 posmos.

Kompānijā atzīmē, ka, turpinoties atkusnim, ierobežojumus ieviesīs arī citur.

Valsts austrumu daļā pārvietošanos pa grants ceļiem, ko ziemā uztur ar piebraukta sniega kārtu, apgrūtina apledojums. Tādējādi LVC aicina autobraucējus būt piesardzīgiem un ņemt vērā, ka grants segumi atkusnī ir slideni līdz brīdim, kamēr nokusīs viss sasalušais sniegs.

LVC norāda, ka atkusnī uz autoceļiem ar grants segumu iestājas šķīdonis - pārmitrināts grants segums zaudē nestspēju un braukšanas apstākļi pasliktinās. Lai nestspēju zaudējušie autoceļi netiktu neatgriezeniski sabojāti, uz tiem ievieš autotransporta masas ierobežojumu, liedzot pārvietošanos transportam, kas smagāks par desmit tonnām.

Atļaujas kravu izvešanai šķīdoņa laikā netiek izsniegtas, satiksmes ierobežojumu ievērošanu kontrolē Valsts policija. Bez ierobežojumiem šķīdonī atļauts braukt operatīvajam un sabiedriskajam transportam, svaigpiena pārvadātājiem, kā arī transportam, kas izved kritušus lopus, informē LVC.

Vienlaikus kompānijā atgādina, ka grants autoceļu uzturēšanas darbus šķīdoņa laikā nav iespējams veikt - uzbraucot ar smago tehniku uz pārmitrināta, nestspēju zaudējuša ceļa, tas tiks sabojāts vēl vairāk. Uzlabot grants ceļa stāvokli var tikai tad, kad tas ir apžuvis.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem, iespējams informēt, zvanot uz LVC diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas