Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

No amata atkāpjas Kandavas novada domes priekšsēdētājs

Pēc nesaskaņām ar deputātiem par lēmumu no amata atbrīvot SIA Kandavas komunālie pakalpojumi vadītāju Egilu Barisu no amata atkāpies Kandavas novada domes priekšsēdētājs Normunds Štoferts (LZS), aģentūru LETA informēja domes priekšsēdētājs.

Viņš skaidroja, ka Bariss no amata atbrīvots saskaņa ar likumu, jo ar valdes locekli bija noslēgts terminēts darba līgums, kura termiņš beidzies. Atkārtoti Bariss amatam nav virzīts, jo viņam nav atbilstošas izglītības.

30.novembra ārkārtas domes sēdes audio ieraksts liecina, ka vairāki deputāti Štofertam pārmetuši vienpersonisku lēmuma pieņemšanu, tostarp izskanēja viedokļi, ka viņš nepaskaidro savus lēmumus, lielā steigā liek sagatavot dokumentus domes sēdēm. Domes sēdē paustie viedokļi dažkārt bija ļoti emocionāli.

Domes sēdē virzīts arī balsojums par Štoferta atbrīvošanu no domes vadītāja amata, taču par atstādināšanu nobalsoja vien četri no 15 deputātiem. Pēc balsojuma Štoferts paziņoja, ka no amata atkāpjas pats.

2. decembrī notika vēl viena ārkārtas domes sēde, kura Štofertam bija pēdējā priekšsēdētaja amatā.

Štoferts savu lēmumu aiziet no priekšsēdētāja amata skaidro ar to, ka vēlējies strādāt komandā, taču pēdējie notikumi liecinājuši, ka tas nav iespējams. Viņš atkārto, ka Bariss no amata atcelts likuma kārtībā. Štoferts gan nevēlas sīki komentēt SIA Kandavas komunālie pakalpojumi darbu uzņēmumā, vien skaidro, ka ar viņa ikdienā paveikto kopumā bija apmierināts.

"Esmu godīgi strādājis novada labā un turpināšu to darīt. Kad ievēlēja šo sasaukuma domi, mums nebija opozīcijas, strādājām visi kopā, bet acīmredzot kaut kas ir mainījies. Sācies priekšvēlēšanu laiks un, iespējams, kāds grib izmantot to sevis popularizēšanai, bet tas lai paliek uz viņu sirdsapziņas," pauda Štoferts.

Viņš atklāja, ka ir deputāti, kas lūdz viņu atkārtoti kandidēt uz priekšsēdētāja amatu, taču viņš pašlaik nevarot atbildēt, vai tā darīs. "Man ir jāatpūšas un jāpadomā. Līdz galam jāsaprot, kāpēc ir bijis neuzticības balsojums, jāizanalizē situācija," skaidroja Štoferts.

Paredzēts, ka jaunais domes priekšsēdētājs amatā tiks iecelts 29. decembrī.

Top komentāri

Raimonds
R
Džeks kaut ko aizshēmojies. Gribēja gudri atbrīvoties no kapitālsabiedrības vadītāja, bet pietrūka smadzenēs rievu, lai to darot pats nepazaudētu amatu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas