Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ogres Valsts ģimnāzijas un sporta kompleksa ēkas par 21,15 miljoniem eiro būvēs MMG

Ogres Valsts ģimnāzijas un sporta kompleksa ēkas par 21,15 miljoniem eiro būvēs MMG, aģentūru LETA informēja Ogres novada pašvaldībā.

Pašvaldības un pilnsabiedrības MMG līgumā paredzēto darbu kopējās izmaksas ir 21 149 149 eiro, tajā skaitā būvprojekta izstrāde skolas ēkai 491 400 eiro, autoruzraudzības veikšana skolas ēkai 131 040 eiro, skolas ēkas būvdarbiem 10 812 534 eiro, būvprojekta izstrāde sporta ēkai 333 450 eiro, autoruzraudzības veikšana sporta ēkai 99 450 eiro un sporta ēkas būvdarbiem 9 281 276 eiro. Visas summas ir minētas bez pievienotās vērtības nodokļa.

Šonedēļ pilnsabiedrības MMG pārstāvji iepazīstināja ar izstrādātajiem skolas un sporta ēkas izbūves risinājumiem.

Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Gints Sīviņš (TB/LNNK) norādīja, ka Ogrē iedzīvotāju skaits pieaug, līdz ar to skolēnu skaits palielinās, tāpēc izglītības iestādi nepieciešams paplašināt. Pašvaldības mērķis esot Ogres Valsts ģimnāziju padarīt par izglītības iestādi, kurā jaunieši var iegūt tādas zināšanas, kas pavērtu viņiem iespējas turpināt izglītību arī ārvalstu augstskolās.

Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (VL-TB/LNNK) piebilda, ka Ogres Valsts ģimnāzijas pārvietošana uz jaunām telpām ļautu ievērojami uzlabot mācību apstākļus gan Ogres sākumskolā, gan Ogres 1.vidusskolā.

"Tur, kur mācās bērni, ir jābūt pieejamai labai sporta bāzei, lai skolēniem būtu iespēja piemērotos apstākļos nodarboties ar sporta aktivitātēm telpās arī ziemā. Šis projekts - jauna skolas ēka un jauna sporta bāze - ir vērsts uz nākotni," pirms līguma parakstīšanas uzsvēra Helmanis.

Pašvaldība skaidroja, ka, sadarbojoties ar Ogres novada izglītības un sporta iestāžu pārstāvjiem, ir izstrādāti divi projekti - atsevišķi skolas ēkai un sporta ēkai. Patlaban paredzēts, ka ēkas būs savstarpēji savienotas. Taču, ja netiks atrasts finansējums abu ēku izbūvei, saskaņā ar līgumu varēs izbūvēt tikai vienu no tām. Projekta vadītājs Edgars Asars norādīja, ka tas ir skiču projekts, kas, balstoties uz dažādu speciālistu ieteikumiem, tiks precizēts.

Būvprojekta autori SIA Nams skolas ēku ir paredzējuši trīs stāvos - pirmajā stāvā būs izvietots plašs vestibils, aktu zāle, bibliotēka, kā arī dabaszinību mācību priekšmetu auditorijas un pedagogu telpas. Otrajā stāvā atradīsies matemātikas, tehnoloģiju, humanitāro un sociālo zinātņu mācību klases, kā arī pedagogu telpas. Savukārt trešajā stāvā, lai nedaudz nošķirtu no skolas aktīvās ikdienas dzīves, atradīsies sociālais pedagogs, psihologs, karjeras konsultants, kā arī tehniskās telpas.

Gan pirmajā, gan otrajā stāvā skolas un sporta ēkas būs savienotas. Pirmajā stāvā tās savienos ēdināšanas bloks, lai kafejnīcas pakalpojumus sporta halles vajadzībām varētu izmantot arī ārpus skolas darba laika.

Sporta hallē ir paredzēta atsevišķa ieeja ar palīgtelpām skatītājiem un sportistiem. Būs pieejamas gan stacionārās, gan pārvietojamās tribīnes, kopumā nodrošinot vietu līdz pat 1500 skatītājiem. Sporta kompleksa pamatā ir Starptautiskās federācijas prasībām izbūvēta vieglatlētikas arēna - četri apļveida un seši sprinta skrejceliņi, sektori tāllēkšanai, augstlēkšanai, kārtslēkšanai un lodes grūšanai. Savukārt arēnas vidū atradīsies basketbola laukums, kas būs piemērots arī florbolam, rokas bumbai un volejbolam. Tāpat pirmajā stāvā atradīsies telpas cīņas treniņiem, trīs basketbola treniņa laukumi, būs pieejamas ģērbtuves. Savukārt otrajā stāvā tiks izvietota trenažieru zāle, horeogrāfijas zāle un vingrošanas nodarbību zāle.

Ēkas apkārtnē paredzētas trīs autostāvvietas - attiecīgi skolas un sporta ēku vajadzībām, kā arī apmeklētājiem dažādu pasākumu laikā. Starp ēkām tiks izbūvēts pagalms, kuru varēs izmantot gan kā atpūtas zonu, gan pasākumiem.

Jau vēstīts, ka 2018.gada 26.janvārī Ogres novada pašvaldība ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru noslēdza sadarbības līgumu par Eiropas Savienības (ES) fonda projekta Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi Ogres novadā īstenošanu.

Līdz šim projektā jau realizētas vairākas aktivitātes, tai skaitā Ogres 1.vidusskolā veikti mācību kabinetu remonti un pārbūve, mācību kabinetu aprīkojuma piegāde, esošo inženiertīklu pārbūve un atjaunošana, LED apgaismojuma izbūve vidusskolas sporta zālē, digitālo mācību līdzekļu iegāde, kā arī izbūvēts un aprīkots āra sporta stadions.

Līgumā Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi Ogres novadā apjomīgākie darbi un attiecīgi arī nepieciešamais finansējuma apjoms saistās ar jaunas Ogres Valsts ģimnāzijas ēkas un tai nepieciešamās sporta infrastruktūras būvniecības īstenošanu, kam pieejamais ES finansējums ir 14 649 557 eiro.

Publiskā iepirkuma rezultātā tika saņemts viens piedāvājums 24 mēnešu laikā projektēt un uzbūvēt jaunu videi draudzīgu energoefektīvu un ergonomiski aprīkotu Ogres Valsts ģimnāzijas un tai nepieciešamās sporta infrastruktūras ēku kompleksu. Saņemtā piedāvājuma kopējās izmaksas plānotas 25 590 471 eiro apmērā, kas būtiski pārsniedz pašlaik pieejamo finansējumu.

Ja pašvaldība atkārtoti organizētu iepirkumu Ogres Valsts ģimnāzijas ēkas un tai nepieciešamās sporta infrastruktūras projektēšanai un būvniecībai, tā nepagūtu iekļauties ES finansējuma vienošanās noteiktajā laika grafikā un nevarētu saņemt paredzēto ES finansējumu.

Lai projekta iecere virzītos uz priekšu, pašvaldība ir izvēlējusies citu risinājumu - izmantot iespēju skolas un sporta ēku jaunbūves būvprojektēšanu veikt divos atsevišķos būvprojektos. Līdz ar to atbilstoši konkursa rezultātiem tika noslēgts līgums, vienlaikus paredzot, ka, ja finansējums sadārdzinājuma segšanai būvprojektu izstrādes laikā netiek rasts, tad projekts būtu realizējams daļēji, paralēli meklējot finansējumu pilnīgai būvniecības ieceres īstenošanai.

Minēto ēku kompleksu, kurā plānots nodrošināt mācības 600 skolēniem, paredzēts būvēt Ogres pilsētas teritorijā starp Meža prospektu, Zaķu ielu un Dzilnas ielu. Paredzētos darbus plānots izpildīt divu gadu laikā no līguma noslēgšanas dienas.

Kā liecina Firmas.lv informācija, pilnsabiedrība MMG reģistrēta 2019.gada 16.oktobrī. Tā dalībnieki ir SIA Mon 1 un SIA Monum, savukārt patiesā labuma guvējs ir Māris Ozoliņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas