Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sākta amonjaka kravas izvešana no SIA Ventamonjaks

Aizvadītajā naktī ir sākta sašķidrinātā amonjaka kravas uzkraušana uz kuģa, kurš to izvedīs no Ventspils ostas termināļa, aģentūru LETA informēja Valsts vides dienestā (VVD).

Kuģis ostā ienācis ceturtdien. SIA "Ventamonjaks" skaidro, ka uzkraušana tiks pabeigta tuvākajā laikā un šajā nedēļas nogalē kuģis atstās ostu.

VVD skaidro, ka pilnīgai sašķidrinātā amonjaka izvešanai no Ventspils ostas termināļa nepieciešami divi tankkuģi. Paredzams, ka kravas izvešana turpināsies šajā nedēļas nogalē. Tiklīdz viens no kuģiem būs atstājis ostu, otrs tankkuģis ir gatavs sākt atlikušās kravas uzkraušanu.

VVD uzsver, ka situācija tiek kontrolēta, nav drošības risku, kas būtu saistīti ar sašķidrinātā amonjaka uzglabāšanu. Pēc kravas izvešanas VVD uzdos nekavējoties organizēt termināļa darbības apturēšanu un sākt termināļa iekonservēšanas procesu, kas aizņems vairākus mēnešus.

Kā aģentūrai LETA norādīja Ventspils pašvaldībā, pēc amonjaka izvešanas rezervuāros palikšot amonjaka tehnoloģiskais atlikums vairāk nekā 3000 tonnu. Līdz ar to bīstamība tomēr saglabāšoties un būšot jāmeklē situācijas risinājumi.

Savukārt VVD aģentūrai LETA skaidroja, ka uzņēmumam pēc amonjaka kravu izvešanas no Ventspils ostas termināļa būs nekavējoties jāuzsāk termināļu atbrīvošana no amonjaka tehnoloģiskā atlikuma.

Pēc kravas izvešanas amonjaka daudzums jeb tehnoloģiskais atlikums, kas terminālī atrodas, būs būtiski samazināts. "Ventamonjaks" esot apliecinājis, ka pašlaik tam ir pietiekami finanšu līdzekļi, lai nodrošinātu tālākos procesus un drošības riski nepastāvot.

Jau ziņots, VVD, saskaņojot ar SIA "Ventamonjaks", bija pagarinājis sašķidrinātā amonjaka izvešanas termiņu no Ventspils ostas termināļa līdz 20.maijam. VVD veic stingru uzraudzību un atkarībā no tālākas situācijas virzības lems par vajadzību SIA "Ventamonjaks" piemērot normatīvajos aktos paredzēto piespiedu izpildes mehānismu.

pievienota 5.-7.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas