Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Seska vadītajai Liepājas partijai vēlēšanas izmaksājušas 28 244 latus

Liepājas mēra Ulda Seska vadītā Liepājas partija vēlēšanām izdevusi 28 244 latus, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) iesniegtā vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācija.

Pēc 1.jūnijā notikušajām pašvaldību vēlēšanām Liepājas domē ievēlēti trīs politiskie spēki, no kuriem lielāko balsu skaitu saņēmusi Liepājas mēra Seska pārstāvētā Liepājas partija, iegūstot septiņas no 15 deputātu vietām. Tāpat jaunajā domes sasaukumā iekļuvusi Reformu partija ar piecām deputātu vietām un Saskaņas centrs ar trim deputātu vietām.

Jūnija beigās Sesks atkārtoti ievēlēts Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja amatā.

Jau ziņots, ka partijām līdz 1.jūlijam KNAB ir jāiesniedz pašvaldību vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijas, kuras birojam jāpārbauda sešu mēnešu laikā. Pagaidām deklarācijas iesniegušas tikai desmit partijas. Viņu vidū gan pagaidām nav nevienas Saeimā pārstāvētās partijas.

Turpinot partiju un apvienību ar priekšvēlēšanu aģitāciju saistīto izdevumu izvērtēšanu, KNAB pārbaudīs arī vēlēšanu deklarācijas, kurās politiskajiem spēkiem jānorāda visi ieņēmumi un izdevumi, kas radušies no 2.februāra līdz 1.jūnijam neatkarīgi no datuma, kad izrakstīts darījumu apliecinošs dokuments, saņemts un veikts maksājums. Ar minēto informāciju varēs iepazīties KNAB mājaslapā internetā.

Priekšvēlēšanu periodā partijām ir pienākums sniegt KNAB informāciju tikai par noslēgtajiem līgumiem saistībā ar visu veidu aģitācijas izvietošanu, labdarības pasākumu finansēšanu un sponsorēšanu.

Pēc deklarāciju pārbaudes KNAB informēs sabiedrību par deklarācijās, iespējams, atklātajiem partiju finansēšanas noteikumu pārkāpumiem, kā arī par pasākumiem, kas veikti to novēršanai.

Viena politiskā partija īsi pirms 1.jūnijā notikušajām vēlēšanām bija sasniegusi 99,43%, un viena politisko partiju apvienība 92,58% no likumā pieļaujamā izdevumu apmēra visu veidu reklāmas izvietošanai, labdarības pasākumu finansēšanai un sponsorēšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas