Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Studijas Liepājā piesaista jaunas meitenes, kuras gatavas izģērbties kameru priekšā

Web studijas jeb interneta studijas Liepājā piesaista arvien jaunas meitenes, kuras ir gatavas izģērbties kameru priekšā, ziņo portāls irliepaja.lv.

Portāls vēsta, ka web studija var būt gan speciāla telpa ar vairākām istabām, kur katra meitene strādā savā nelielā istabiņā pie web kameras, čatojot jeb runājoties ar klientiem visā pasaulē, gan arī individuālās web studijas, kādas var iekārtot pat mājas apstākļos.

Liepājā web studiju bums sācies aptuveni pirms trim gadiem. Cik šādu studiju pilsētā šobrīd, grūti pateikt, taču droši var apgalvot, ka tādas ir katrā mikrorajonā un pat pašā pilsētas centrā. Tiesa, meiteņu klienti nav vietējie – Latvijas interneta lietotājiem piekļuve šiem specifiskajiem web čatiem liegta. Taču meitenes atzīst, ka ne vienmēr ir pasargātas no hakeru uzbrukumiem, kuri ielaužas privātajos čatos, nozog kompromitējošākos meiteņu attēlus, un pēc tam viņas šantažē, piedraudot tās publiskot, informē portāls.

23 gadus vecā Anna (vārds mainīts) web studijā strādā jau trīs gadus, un kā iemeslu, kāpēc sākusi to darīt, min naudas trūkumu. "Vajadzēja iztikas līdzekļus, taču lielākoties darba devēji meklē cilvēkus ar iepriekšēju darba pieredzi, man tādas nebija," portālam stāsta meitene. Anna darba piedāvājumu atradusi internetā, kad vēl atklāti varēja aicināt pieteikties darbam web čatā.

"Tagad, publicējot sludinājumu, tā vairs nedrīkstot rakstīt, līdz ar to web studiju īpašnieki spiesti slēpties, piemēram, piedāvājot darbu birojā, par administratori un tamlīdzīgi," portālam norāda Anna.

"Ieraudzīju, pamēģināju — iepatikās," tā meitene irliepaja.lv raksturo sākumu šajā savdabīgajā jomā. Anna atminas, ka pašā sākumā kāda meitene aicinājusi viņu strādāt pārī ar klientiem, kuriem patīk ko tādu vērot, taču tas viņai nav šķitis pieņemami.

"Tā nu sāku strādāt par 10 latiem nedēļā." Arī desmit lati meitenei toreiz likusies liela nauda, jo, kā saka viņa pati, runa bija par izdzīvošanu. Pēc tam jau nauda sākusi nākt vairāk, līdz 50 latiem nedēļā, portālam skaidrojusi Anna.

Anna un vēl divas meitenes strādājušas kādā dzīvoklī, kur bijis tikai viens dators. Sākumā saimniece savlaicīgi maksājusi nopelnīto, taču tad bijuši periodi, kad nav maksājusi vispār, tāpēc Anna pametusi šo vietu.

Ar savu pašreizējo darbavietu Anna ir ļoti apmierināta: "Laba attieksme no darba devēja puses, web studiju telpas ir moderni iekārtotas." Studijā, kurā strādā Anna pavisam esot piecas istabiņas, ir arī virtuve, duša. Katrā istabiņā ir savs dators, telpas atšķiras vizuāli — katra istabiņa savā krāsā, tajās iespējams mainīt apgaismojumu.

Arī 21 gadu vecā Elīna (vārds mainīts), šovasar izmēģinājusi sludinājumu starpniecību, taču tas bijis aizslēpts aiz cita darba piedāvājuma. Taču arī pēc tam, kad viņai e-pastā izskaidrots, kas tas īsti ir par darbu, Elīna tik un tā piekritusi. Sākumā darbs meitenei paticis, ar klientiem vajadzējis tikai runāt, nauda par to maksāta, kolektīvs bijis draudzīgs. Strādājusi pēc skolas: "Skolā meikapu nelietoju, tāpēc, aizejot uz darbu, kļuvu par citu cilvēku — uzvilku smuku topiņu, seksīgu apakšveļu un ķēros pie darba."

Taču pēc kāda laika meitene sapratusi, ka šis darbs tomēr nav domāts viņai. "Ar savu intelektu varu dzīvē paveikt ko vairāk, ne tikai sēdēt web studijā un pavedināt vīriešus," secina Elīna. Pēdējo punktu pielikusi nakts maiņa, kad neviens web čatā nav izrādījis par viņu interesi un nav vēlējies runāties. Tad arī nolēmusi likt treknu punktu šim darbam, norādīja Elīna.

Anna atzīst, ka reti kurš no viņas paziņu loka zina, ar ko meitene nodarbojas. Neko nezinot arī mamma, tikai māsai viņas gaitas neesot noslēpums. Elīna atzīst, ka bijusi līdzīgā situācijā: viņas draudzenes un studiju biedri par darbu nav zinājuši. "Studiju biedriem vienmēr minēju citu darbavietu," saka Elīna. Faktiski viņa dzīvojusi dubultu dzīvi — dienā studente, pēc tam — skriešus strādāt. "Šo darbu ar mācībām varēja apvienot," portālam norāda Elīna.

Arī Anna atzīst, ka darbu var apvienot ar citām lietām. Web studijā viņa ik dienu pavadot sešas stundas, ja vajag vairāk naudas, nākot arī brīvdienās: "Mēnesī nopelnu no 200 līdz 400 latiem, dažreiz arī 500 latu." Meitene atzīst, ka šoruden varot vairāk nopelnīt, vasaras mēneši gan bijuši patukšāki.

Meitenes portālam norāda, ka ne vienmēr esot jāizskatās, kā no žurnāla vāka, taču viens no priekšnoteikumiem ir, ka jābūt simpātiskai, minimāli jāzina angļu valoda, vēl labāk, ja zina arī citas valodas. "Sākumā vispār no angļu valodas neko nesapratu, bet, runājoties ar klientiem, iemācījos sarunvalodu, ko tagad zinu ļoti labi," smaida Anna.

Pārsvarā, runājoties ar klientiem, meitenes izmanto flirtēšanas paņēmienus, dažas rāda striptīzu, citas dejo kameras priekšā. Lai nopelnītu, klients vispirms jāievilina privātajā čatā, jo kamēr kontakti notiek publiskajā čatā, naudu nemaksā. Peļņa atkarīga no tā, cik tālu meitene gatava iet.

"Pārsvarā privātajā čatā jādara viss, ko klients liek, arī jāizģērbjas," irliepaja.lv atzīst Elīna. Citas klientu piesaistei papildu lieto ķermeņa eļļas, tīkliņzeķes, augstpapēžu kurpes, dažāda veida apakšveļu un "tojus" — mīkstās mantiņas, vibratorus u.c. Anna klientiem parasti piedāvā striptīza šovu, pamatā pelnot tieši ar to. Elīna savus klientus izklaidējusi ar atraktīvu deju.

Anna dzirdējusi par meitenēm, kas Rīgā speciāli veic plastikās operācijas, lai uzlabotu izskatu un web čatā varētu pelnīt vēl vairāk. Web studiju klientu auditorija ir dažāda, sākot ar vīriešiem, kuri meitenēm prasa padomus, kā apieties ar sievām, beidzot ar tādiem, kam ir novirzes. Ir arī vīrieši, kas grib vienkārši parunāties, pat uzlabot angļu valodu. Tomēr jārēķinās ar to, ka biežākie viesi ir vīrieši ar dažādām seksuālām novirzēm, savdabīgu uztveri.

Web studijā, kurā strādā Anna, tā sauktie eskorta pakalpojumi netiekot piedāvāti, taču ir studijas, kur to praktizē. Katra meitene pati izvēloties, vai piekrist. Anna atzīst, ka šādas studijas vairāk izplatīts Rīgā, Liepājā šāda tendence neesot.

Bez iespējas labi nopelnīt vēl viens iemesls, kāpēc meitenes izvēlas strādāt web studijā, pēc viņu teiktā ir tas, ka šādi varot celt savu pašapziņu: "Ja tev tik daudzas reizes dienā velta komplimentus, saka, cik tu esi skaista, tas ir labs stimuls."

Meitenes portālam atzīst, ka darbs vairāk nogurdinot emocionāli, nekā fiziski, jo diendienā jāsarunājas ar cilvēkiem, arī tādiem, kuri izmanto čatu, lai atbrīvotos no savām negatīvajām emocijām.

Anna nolēmusi veltīt sevi šai jomai ilgtermiņā, un darbu pamest nedomā, jo neredz citu iespēju tik labi nopelnīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas