Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Teju par ceturtdaļu augs maksa par atkritumu izvešanu Kandavas novadā

No 1.augusta par 24% palielināsies maksa par atkritumu izvešanu Kandavas novadā, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Līdz šim nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošana novadā izmaksāja 12,84 eiro par kubikmetru, bet no augusta maksa būs 15,9 eiro par kubikmetru.

Domē skaidroja, ka pakalpojuma maksas un tarifa paaugstināšana SIA Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība Piejūra nepieciešama vairāku iemeslu dēļ. Pirmais ir dabas resursu nodokļa kāpums.  Tāpat iepriekš maksa par sadzīves atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu un uzglabāšanu bija noteikta 1,7 eiro par kubikmetru apmērā, tad tagad tā būs 6,76 eiro par kubikmetru.

Uzņēmuma valdes loceklis Ēriks Zaporožecs apgalvoja, ka līdzšinējās pozīcijas izmaksas bija noteiktas neadekvāti zemas un nesedza reālās izmaksas.

No augusta viena mazākā konteinera iztukšošanas reize līdzšinējo 1,8 eiro vietā izmaksās 2,23 eiro, lielākā konteinera iztukšošana 3,09 eiro vietā maksās 3,81 eiro.

Jau ziņots, ka Jūrmalas domes, Talsu, Tukuma, Kandavas, Engures, Dundagas, Jaunpils, Mērsraga un Rojas novadu domju kapitāldaļu turētāju pārstāvji "ir konstatējuši faktus, kas norāda uz sabiedrības valdes nesaimniecisku un, iespējams, prettiesisku rīcību, neapzinātu vai apzinātu bezdarbību un iespējamiem normatīvo aktu pārkāpumiem".

Tāpēc Piejūras valde - valdes priekšsēdētāja Indra Rassone, kā arī valdes locekļi Ojārs Āboltiņš un Raimonds Bērziņš - zaudējusi kapitāla daļu turētāju uzticību un tika atsaukta pilnā sastāvā. Ar dalībnieku sapulces lēmumu par Piejūras pagaidu valdes locekli iecelts Zaporožecs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas