Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Ticamākais ēkas sagrūšanas iemesls - sprādziens pēc gāzes noplūdes

Lai gan vēl nav skaidri zināmi iemesli, kādēļ šonakt daļēji sabruka trīsstāvu ķieģeļu dzīvojamā māja Mālpils novadā, visticamākā versija ir tāda, ka vienā no dzīvokļiem naktī notikusi gāzes noplūde, bet pēc tam - eksplozija, aģentūrai LETA pastāstīja Mālpils novada domes priekšsēdētājs Aleksandrs Lielmežs.

"Tas ir pieņēmuma līmenī. Ļoti ticams, ka notikusi gāzes noplūde un pēc tam radusies eksplozija, kuras rezultātā ēka daļēji sabrukusi. Tas ir visticamākais pieņēmums. Citas versijas es apšaubu, bet, protams, izmeklēšana to noskaidros," sacīja Lielmežs.

Arī Valsts policija (VP), kura izmeklēs traģēdiju, pagaidām pieļauj, ka ēka varētu būt sagruvusi gāzes noplūdes rezultātā. Kā aģentūrai LETA pastāstīja VP Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, notikušā apstākļu noskaidrošanai jau ir sākts kriminālprocess.

Tāpat arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere apliecināja, ka, spriežot pēc tā, kā ēka sabrukusi, daudz kas liecina par notikušu sprādzienu. Blakus esošai mājai esot izbiruši dažu logu stikli, taču teorētiski tas varējis notikt arī no vibrācijas, kas radusies, grūstot trīsstāvu ēkai.

Kā pastāstīja Lielmežs, ja pieņem, ka sprādziens patiešām noticis gāzes noplūdes rezultātā, tad eksplozijas epicentrs ir bijis 13.dzīvoklī, kas atradās ēkas otrajā stāvā. Šajā dzīvoklī dzīvojis viens vīrietis, pie kura ciemos bija atnākusi kaimiņiene. Abi gājuši bojā. Tāpat traģēdija dzīvību laupījusi tā dzīvokļa iemītniekiem - vīram un sievai -, kuri mitinājušies trešajā stāvā, tieši virs 13.dzīvokļa. Vēl gājusi bojā sieviete no 14.dzīvokļa, kas atrodas blakus 13.dzīvoklim.

Mālpils novada domes priekšsēdētājs norādīja, ka pašvaldība pussagruvušās mājas iemītniekus ir piedāvājusi izmitināt dienesta viesnīcā. Šo piedāvājumu pagaidām esot pieņēmuši četri cilvēki.

Latvijas Radio ziņo, ka vietējie iedzīvotāji ir šokēti par notikušo, tomēr cenšas palīdzēt tiem, kuri cietuši negadījumā. Notikuma vietā izskatoties kā pēc zemestrīces.

Kā ziņots, šonakt Mālpils novada Upmalās daļēji sagruvušajā trīsstāvu ķieģeļu ēkā ugunsdzēsēji-glābēji pagaidām atraduši piecu bojā gājušu cilvēku mirstīgās atliekas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas