Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Trim cilvēkiem saslimstot ar Covid-19, Siguldā slēdz mākslu skolu Baltais flīģelis

Trim cilvēkiem saslimstot ar Covid-19, Siguldā klātienes nodarbībām slēgta mākslu skola Baltais flīģelis un attālināti mācās viena no Siguldas pilsētas vidusskolas trešajām klasēm, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Sindija Brikmane.

No šodienas līdz 20.oktobrim attālināts mācību process tiks nodrošināts vienai no Siguldas pilsētas vidusskolas trešajām klasēm un, ņemot vērā iespējamo plašo kontaktpersonu skaitu, slēgta arī mākslu skola Baltais flīģelis.

Siguldas novada pašvaldība ir informēta, ka Covid-19 pozitīvas analīzes apstiprinātas vienam skolēnam no minētās Siguldas pilsētas vidusskolas klases un diviem profesionālās ievirzes pedagogiem, sacīja pašvaldības pārstāve.

Inficēšanās gadījumos Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) veic nepieciešamās darbības, apzina un informē kontaktpersonas, savukārt izglītības iestāde darbojas atbilstoši SPKC norādēm, uzsvēra pašvaldības pārstāve.

"Aicinām izglītības iestādes darbiniekus un vecākus tiklīdz tiek saņemta informācija par inficēšanās gadījumiem vai par to, ka kāds ir bijis tiešā kontaktpersona ar inficēto, nekavējoties informēt iestādes vadītāju, lai pašvaldība varētu pieņemt atbilstošus lēmumus saskaņā ar SPKC norādījumiem," sacīja Brikmane.

Saskaņā ar SPKC norādēm kontaktpersonas, kurām noteikta pašizolācija, neapmeklē izglītības iestādi un jebkuras citas publiskas vietas, mācās attālināti atbilstoši skolas organizētajam procesam. Pašvaldība aicina sekot līdzi skolēnu veselības stāvoklim un nedoties uz skolu ar jebkādām slimības pazīmēm, kā arī kontaktēties ar ģimenes ārstu, kurš dos tālākās ārstēšanās norādes.

Siguldas novada pašvaldības izglītības jomas speciālisti uzsver, ka klātienes mācības tiks nodrošinātas tikmēr, kamēr būs iespēja sekmīgi kontrolēt noteikumu ievērošanu un slimība neizplatīsies. Attālinātās mācības tiek noteiktas klasēm, kur visa klase bijusi tiešā kontaktpersona inficētajam.

Brikmane atgādināja, ka Siguldas novada pašvaldība kā izglītības iestāžu dibinātājs ir tiesīgs lemt par izglītības procesa organizēšanu Covid-19 laikā, nosakot, cik plaši jāveic izglītošana attālināti un kā organizēt mācību procesu šajā situācijā. Līdz ar to sadarbībai starp pašvaldību, izglītības iestādi un vecākiem būs izšķiroša nozīme slimības kontrolēšanā.

Saskaņā ar SPKC datiem līdz 11.oktobrim Siguldas novadā reģistrēti septiņi aktīvi Covid-19 gadījumi. Pašvaldība aicina Siguldas novada iedzīvotājus nopietni izturēties pret noteiktajiem ierobežojumiem, ievērot divu metru distanci, rūpēties par personīgo higiēnu, kā arī lietot sejas aizsargmaskas sabiedriskajā transportā un vietās, kur nav iespējams ievērot divu metru distanci.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas