Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valmierā darbu sāk reģionālais punkts Covid-19 testa veikšanai

No šodienas Valmierā, Čempionu iela 3, BMX trasē pie Vidzemes Olimpiskā centra ir atvērts reģionālais punkts vīrusa Covid-19 parauga paņemšanai, iepriekš piesakoties, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Lai pieteiktos valsts apmaksātā testa veikšanai, jāzvana uz tālruni 8303 katru dienu no plkst.9 līdz 18. Valsts apmaksātu testu veic cilvēkiem, kuri ir atgriezušies no ārzemēm un kuriem 14 dienu laikā pēc atgriešanās ir parādījušies viegli saslimšanas simptomi - paaugstināta temperatūra, klepus, rīkles iekaisums -, kā arī Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologu noteiktām personām, kuras ir karantīnā un kurām 14 dienu laikā ir parādījušies saslimšanas simptomi, skaidroja pašvaldības pārstāve.

Bulmeistare uzsvēra, analīzes ir iespēja nodot arī citiem interesentiem, kuriem nav saslimšanas simptomu, taču tad tas ir maksas pakalpojums. Obligāti nepieciešams iepriekš pieteikties, zvanot 20030006 vai 20033722.

Analīzes tiek veiktas, noņemot uztriepes no deguna un kakla. Analīžu veikšana notiek rindas kārtībā, gaidīšanas laiks uzaicinājumam veikt analīzes var būt diennakts vai nedaudz ilgāk. Zvana brīdī pacientu informēs par analīžu veikšanas laiku. Bez iepriekšēja pieraksta uz analīžu nodošanu doties nedrīkst. Līdzi ir jāņem personu apliecinošs dokuments.

Analīzes veic SIA Centrālā laboratorija.

Plašāka informācija par Covid-19, tostarp arī padomi par karantīnu, pašizolēšanos un rīcību, kas pasargā no saslimšanas, pieejama SPKC mājaslapā www.spkc.gov.lv. 

Tāpat jautājumu gadījumā iedzīvotāji var zvanīt pa SPKC informatīvo tālruni 67387661. Uzziņas, individuālas konsultācijas SPKC informatīvā tālruņa darbinieki sniedz darba dienās no plkst.8.30 līdz 21, bet brīvdienās no plkst. 8.30 līdz 17. 

Kā vēstīts, pagājušajā diennaktī koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 apstiprināta vēl 15 cilvēkiem, tādējādi kopumā saslimušo skaits sasniedzis 86.

Aizvadītājā diennaktī veikti 533 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, savukārt līdz šim Latvijā kopumā veikti 2 677 izmeklējumi personām ar aizdomām par Covid-19.

Jau ziņots, ka no pagājušās piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Valdība pagājušajā sestdienā arī nolēma, ka 17.marta atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Tāpat no 17.marta aizliegta personu un transportlīdzekļu pārvietošanās caur lidostu, ostu, dzelzceļa un autoceļu Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām, kā arī robežšķērsošanas vietās, kas paredzētas vietējai pierobežas satiksmei, izņemot kravu pārvadājumus.

Vienlaikus Latvijas valstspiederīgajiem un ārzemniekiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijā, atļauts, atgriezties Latvijā caur minētajām robežšķērsošanas vietām. Tāpat ārzemniekiem atļauts caur tām no Latvijas izceļot.

Top komentāri

valmierietis
v
Vismaz iztērētie 15 milj. izrādīsies derīgi vietas labiekārtošanai, lai varētu uzcelt teltis. Domnieki varēs sev uzsist uz pleca pa džipa logu skatoties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas