Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis
Ušakovs (no kreisās) un viņa vietnieks Ameriks lepojās ar viņu vadīto partiju labo sadarbību, biedējot vēlētājus, ka nekas tāds vairs nebūšot iespējams, ja varu pārņemšot labējās partijas

Saskaņas kandidātu prezentācijā Rīgā nododas politisko konkurentu pelšanai

Rīgas domē valdošie politiskie spēki Saskaņa un Gods kalpot Rīgai, kas arī šajās vēlēšanās startē ar kopīgu sarakstu, nākamajā sasaukumā ietekmi cer palielināt vēl vairāk, par spīti labējo partiju centieniem panākt, lai valsts simtgadi Rīga sagaidītu ar latviskajām partijām pie varas. Atbildot konkurentu centieniem vēlēšanās nomainīt varu Rīgā, domē valdošie spēki otrdien saraksta prezentācijas pasākumā nodevās sāncenšu pelšanai, trešdien vēsta laikraksts Diena.

Pēc kandidātu saraksta iesniegšanas notika Saskaņas un Gods kalpot Rīgai (GKR) saraksta un priekšvēlēšanu programmas prezentācija ar visu kandidātu līdzdalību. Saraksta līderi ir partiju priekšsēdētāji Nils Ušakovs (Saskaņa) un Andris Ameriks (GKR), bet ar trešo numuru kandidē Rīgas domes deputāte, Rīgas 30. vidusskolas direktore Anna Vladova. Abu frakciju priekšsēdētāji iekļauti sarakstā tālākās vietās, kas tika prezentācijā īpaši uzsvērts, –  Maksims Tolstojs (Saskaņa) ir ar 43. numuru, bet Vjačeslavs Stepaņenko (GKR) ar 22. numuru.


Iespējams, tas darīts taktisku apsvērumu dēļ, jo Rīgā kandidāti vēlēšanu zīmēs tiks sarindoti trīs stabiņos un minētie numuri varētu būt pirmie katrā no tiem.


Stepaņenko arī savu uzstāšanos lielā mērā veltīja politiskajiem konkurentiem, uzskatot, ka valdības partijas Vienotība, Zaļo un Zemnieku savienība un Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK nemaz necer uzvarēt vēlēšanās un tāpēc arī nepūlas būt aktīvi.

"Politiskajos konkurentos nejūt cīņas sparu, vienīgais motīvs priekšvēlēšanu kampaņā ir, ka jāgāž Rīgas mērs," sacīja Stepaņenko. "Katrās vēlēšanās ir jaunie lāčplēši, kas cīnīsies ar melnajiem bruņiniekiem," teica Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR). 

Teju katrs otrais runātājs pieminēja valdības partijas un arī Latvijas Reģionu apvienības un Latvijas attīstībai (LA) kopīgā saraksta līderi Mārtiņu Bondaru, kurš, kā norādīja Ušakovs, nemaz nedzīvo Rīgā, tāpēc neesot jābrīnās, ka kampaņā sola darīt to, kas Rīgā jau tiekot veikts, piemēram, remontēti māju pagalmi Purvciemā.

Nesen LA līderis Juris Pūce Dienai sacīja, ka LRA un LA esot teju vienīgie, kas nopietni cīnās par ietekmi Rīgā. Viņam esot iespaids, ka varas partijas labi saprototies ar Rīgā valdošajiem, par ko liecinot tas, ka valdība neizmantoja pirmpirkuma tiesības Lielo kapu atpirkšanā. Ušakovs teica, ka tie, kas uztraucas par Lielajiem kapiem, lai aizbraucot uz Brāļu kapiem un aplūkojot, kā Rīgas dome tos ir apsaimniekojusi.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 19.aprīļa, numurā!

 

Top komentāri

tādi esam
t
Vai mēs gribam, lai rīdzenieku budžeta naudu izsaimnieko brandavi, steleši, morozi, zolotihi, komari, abramovi, dubovi...? Nosauktie visi tiek turēti aizdomās, ka viņi, iespējams, ir iesaistīti aizdomās par Rīgas domei piederošo SIA līdzekļu negodprātīgu izmantošanu. Padomājiet taču ar galvu!
Saskaņa = Krievija
S
Laiks kremlinus padzīt opozīcijā.
prezentācija
p
Ap vēlēšanu laiku mēram un viņa vietniekam jau būtu jāatrodas aiz restota loga,atbildot par izkrāptajiem 150000 eur,no Rīgas Namu Pārvaldnieka !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas