Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Āboltiņa Vienotības kongresā: Mums nav tiesību būt sašķeltiem un vājiem

"Vēlos panākt no mūsu komandas mērķtiecīgu darbu, nevis runas vai darbības imitāciju. Es patiesi ticu, ka Vienotība kā politisks spēks spēj parādīt izlēmīgu, neatlaidīgu un stingru rīcībspēju." To sestdien, 5.decembrī, uzrunājot partijas Vienotība kongresa dalībniekus, uzsvēra partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

"Politiskā vara ir liela atbildība. Lēmumi, ko ikdienā pieņemam, rada ne tikai iekšzemes kopproduktu, bet arī cilvēku ticību savai valstij. No lēmumiem, ko pieņemam šodien, ir atkarīgs, kāda būs Latvija pēc četriem gadiem un kāda būs Latvija nākamajā simtgadē," uzsvēra partijas vadītāja.

"Pieņemot ikvienu lēmumu, mums jāapzinās, ka Latvija un Latvijas nākotne ir mūsu dzīves pamatā. Īpaši šobrīd - situācijā, kad vairāki pasaules reģioni ir ierauti stihiskās, nereti vardarbīgās pārmaiņās," pauda Āboltiņa, uzsverot, ka "brīva Latvija nav pašsaprotama, tā ir vērtība, kura jāsargā, un Vienotībai tajā ir svarīga loma".

"Mums nav tiesību būt sašķeltiem un vājiem. Nākotnes izaicinājumu priekšā mums jākļūst drošiem un izlēmīgiem," viņa uzsvēra.

Āboltiņa klātesošajiem arī atgādināja, ka teju 200 tūkstoši cilvēku, kuri iepriekšējās Saeimas vēlēšanās savas balsis atdeva par Vienotību, "balsoja par mums, lai mēs strādātu, pildītu dotos solījumus un spētu pieņemt adekvātus un situācijai atbilstošus lēmumus."

"Mēs nedrīkstam šaubīties viens par otru un viens otram neuzticēties. Mēs nedrīkstam aizmirst par uzdevumu, ar kādu tikām ievēlēti. Mēs paši nedrīkstam žonglēt ar baumām ap mūsu cilvēkiem. Ikviens, kurš šobrīd iesaistās šādās spekulācijās, kuras ar tādu baudu izgaršo koalīcijas partneri, vājina mūsu organizāciju un rada neuzticību vēlētājos," uzsvēra Vienotības priekšsēdētāja. "Varbūt mums sev jāuzdod jautājums, kāpēc, pirms diskusija notikusi mūsu pašu vidū, mūsu partneri jau steidz aizgūtnēm nominēt, slavēt vai noraidīt kādus amatu kandidātus?" norādīja Āboltiņa.

Runājot par partijas darba prioritātēm, Āboltiņa norādīja, ka mums kā nelielai tautai svarīgs ir katrs mūsu valsts iedzīvotājs, katra individuālie un mūsu kopīgie panākumi. "Svarīgas ir ilgtspējīgas investīcijas kvalitatīvā un konkurētspējīgā izglītībā, sākot no pamatskolas, kas ieliek bērnos vērtību izpratni un patriotismu, svarīga ir augstākā vai profesionālā izglītība, kas dod reālas zināšanas un ir stabils pamats turpmākajai darba dzīvei, sniedzot pārliecību par katra cilvēka iespējām apgādāt sevi un savu ģimeni. Svarīga ir zinātne, kuras sasniegumus vēlamies ieviest tautsaimniecībā un ar kuras sasniegumiem Latvijas vārds tiek nests pasaulē,"  pauda Āboltiņa.

Prioritāšu vidū Vienotības līdere uzsvēra arī gudru ekonomiskās izaugsmes veicināšanu, kas ir ne tikai pārdomāta un ar sociālajiem partneriem laikus saskaņota nodokļu politika, pašmāju uzņēmēju novērtēšana un ieklausīšanās viņu viedoklī, bet arī tādas ierēdniecības veidošana, kas tā vietā, lai radītu aizvien jaunus birokrātiskus šķēršļus, par ko iekasēt soda naudas, būtu palīgs un sabiedrotais katram, kas vēršas pēc padoma vai palīdzības.

Āboltiņa arī norādīja, ka svarīga ir kvalitatīva un visiem Latvijas iedzīvotājiem pieejama veselības aprūpes sistēma neatkarīgi no katra maciņa biezuma vai dzīvesvietas.

"Svarīgi, lai tieši Vienotība vairotu sabiedrības uzticību tiesu varai, uzstājīgāk iestājoties par tiesu pieejamības nodrošināšanu un taisnīgu maksātnespējas procesu sakārtošanu," uzsvēra partijas vadītāja.

Vienotībai kā komandai jāspēj turēt vēlētājiem dotie solījumi, nozīmīgu jautājumu risināšanu neatliekot uz pēdējo brīdi, bet spējot izvirzīt un sasniegt konkrētus mērķus un ar saviem darbiem jāapliecina, ka ir eiropeiskās un nacionālās vērtībās balstīta partija, kuras prioritātes ir Latvijas cilvēku drošība un labklājība, norādīja Āboltiņa.

Sestdien, 5.decembrī, Salaspilī norisinās partijas Vienotība ikgadējais kongress, kas veltīts diskusijām par partijas politiskajiem mērķiem Latvijas simtgadei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas