Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Atsevišķas partijas priekšvēlēšanu pārtēriņu jau atmaksājušas

Partiju attieksme pret priekšvēlēšanu tēriņu griestu pārkāpšanu ir kardināli dažādi – piemēram, Tautas partija (TP) sola cīnīties līdz pēdējam un negrasās naudu budžetā atmaksāt, tikmēr _Jaunais Laiks _pārsniegto summu jau budžetā pārskaitījis. Tomēr vairums partiju vēl atturas komentēt savu rīcību, sakot, ka vēl izvērtēs situāciju.

Kā jau ziņots, piecām partijām un partiju apvienībām Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) licis atmaksāt pretlikumīgi iegūtos un iztērētos līdzekļus, kas kopumā ir pāri par vienu miljonu latu.

TP priekšsēdētājs Aigars Kalvītis pieļauj, ka KNAB lēmums ir Alekseja Loskutova atriebība par viņa amata atbilstības apšaubīšanu. Viņš informēja, ka TP pārsūdzēs izvirzīto prasību atmaksāt vairāk kā miljonu latu nelikumīgi iztērēto līdzekļu.

Kareivīgs viedoklis pret KNAB bija arī Jurim Žuravļovam no apvienības Dzimtene. “Mēs pārsūdzēsim, jo nelikumīgi darbojas pats Loskutova kantoris. Viņi paši tur sēžu un neko nedara, tikai tērē nodokļu maksātāju naudu. Es vēl nekādus papīrus neesmu redzējis un tur droši vien ir kāds pārpratums,” atbildēja J.Žuravļovs, kas ir arī viens no apvienības vadītājiem. Apvienība uzskata par nepatiesiem apgalvojumus, ka tā ir saņēmusi neatļautus dāvinājumus gandrīz desmit tūkstošu latu apmērā.

Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis norādīja, ka partija jau pārsūdzējusi pagājušajā gadā KNAB uzlikto administratīvo sodu par priekšvēlēšanu griestu pārkāpšanu. Šobrīd, kad KNAB norādījis konkrētu atmaksājamo summu, partija vēl izskata to aprēķinus. “Tur jau viss ir kārtībā, tiesa notiek un acīmredzot pašlaik ir tikai precizēti skaitļi,” norādīja A.Brigmanis. Pašlaik ZZS uzdotā atmaksājamā summa veido nepilnus 12 tūkstošu latu.

Savukārt Jaunais Laiks pārsniegto summu - nedaudz virs diviem tūkstošiem latu - jau atmaksājuši, bet Saskaņas Centrs (SC) budžetā iemaksājuši nedaudz virs divsimt latiem. Tomēr šobrīd KNAB uzrādījis aptuveni 4 500 latus, par kuru atmaksu vēl tiks spriests apvienības valdes sēdē. “Katrs pārtēriņa gadījums ir saistīts ar kādu organizāciju vai cilvēku. Mēs pārbaudīsim katru KNAB norādīto nelikumību atsevišķi – skatīsimies, kurš ir atbildīgs un no tā arī prasīsim nokārtot visas saistības ar valsti. Mēs rīkosimies atbildīgi,” savu viedokli pauda SC Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

Kopumā vairāk kā 400 000 latu būtu jāatmaksā arī partijām Latvijas ceļš un Latvijas Pirmajai partijai. Taču kopš tās ir reorganizējušās, to apvienība nav iepriekšējo saistību pārņēmējas. Līdz ar to no apvienības neko nav iespējams pieprasīt atmaksāt, konstatējis KNAB. Aģentūrai BNS LPP/LC līdzpriekšsēdētājs un premjers Ivars Godmanis norādīja, ka partija neko nav pārkāpusi saistībā ar priekšvēlēšanu tēriņiem. Premjera viedokli aģentūrai BNS pauda viņa preses sekretārs Edgars Vaikulis. Godmanis paudis, ka ne partija LPP/LC kā Latvijas Pirmās partijas, "Latvijas Ceļa" un divu reģionālo partiju saistību pārņēmēja, ne LPP/LC kā vēlēšanu apvienība neko nav pārkāpusi attiecībā uz priekšvēlēšanu tēriņu griestiem. "Premjers norāda, ka to ir gatavi pieradīt arī tiesā, ja šādas pretenzijas būtu izvirzītas, jo partija nevar uzņemties atbildību par trešo personu izdevumiem," pauda Vaikulis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas