Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Bārzdiņš: premjers atbalsta priekšlikumus izmaiņām traumpunktu un slimnīcu darbā

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) atbalsta Veselības ministrijas (VM) izstrādātos priekšlikumus traumpunktu un lokālo slimnīcu darbam no 1.jūlija, žurnālistiem pēc tikšanas ar premjeru atzina veselības ministrs Juris Bārzdiņš (ZZS/Liepājas partija).

"Šodien mēs pārrunājām traumpunktu jautājumu un ministrijas piedāvājumu, kā to risināt. Visi palīdzības punkti turpinās darboties, bet ir skaidri noteikti kritēriji, balstoties uz apkalpes rādiusu un iedzīvotāju skaitu šajā apkalpošanas rādiusā. VM ir izstrādājusi šos kritērijus un ar slimnīcām, traumpunktiem šis jautājums ir lielā mērā pārrunāts, līdz ar to šis jautājums virzās uz priekšu," sacīja V.Dombrovskis.

Viņš arī norādīja, ka šī reforma dotu aptuveni divu miljonu latu ietaupījumu, tomēr "caur ambulatorajiem pakalpojumiem šī nauda nonāks atpakaļ slimnīcās". Savukārt J.Bārzdiņš norādīja, ka plānotais ietaupījums varētu būt no 500 000 latu pusgadā līdz diviem miljoniem latu gadā un šī nauda paliks veselības aprūpes sistēmā.

Ministrs uzskata, ka galvenais, lai iedzīvotājiem nebūtu atšķirības pirmās medicīniskās palīdzības saņemšanā un nesamazinātos drošības sajūta. Visur tiks saglabāta diennakts palīdzība, tomēr ārstniecības iestāžu sadalījums līmeņos "vēl līdz galam jāapspriež tuvākajās dienās".

Vēl arī J.Bārzdiņš plānoja ar premjeru pārrunāt jautājumu par Sociālās drošības tīkla stratēģijas paredzētajiem finanšu līdzekļiem. Tomēr par to, kas notiks ar šiem līdzekļiem nākamgad, ministrs sacīja vien, ka "neko šobrīd nevaram pateikt", piebilstot, ka šis ir ne tikai veselības nozares jautājums.

Kā ziņots, arī pēc 1.jūlija traumpunkti strādās visu diennakti, tomēr plānots, ka atsevišķos gadījumos palīdzību tajos sniegs ārstu palīgi, nevis ārsti.

Traumpunktus turpmāk plānots saukt par "steidzamās medicīniskās palīdzības punktiem" un iedalīt trijos līmeņos atkarībā no pieejamajiem speciālistiem. Dažādu līmeņu palīdzības punktiem tiktu piešķirts arī dažāds finansējums.

Savukārt slimnīcas piedāvā sadalīt divos līmeņos - "zemākā" līmeņa slimnīcās jābūt vismaz trijiem speciālistiem - internistam, anesteziologam un ķirurgam. Tāpat slimnīcās plāno ieviest "terapeitiskos" un "ķirurģiskos" tarifus par dažādiem pakalpojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas