Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Belēvičs tomēr nolēmis nenolikt deputāta mandātu

Veselības ministrs un Saeimas deputāts Guntis Belēvičs (ZZS/LZP) pēc Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes aicinājuma nolēmis nenolikt parlamentārieša mandātu.

LZP viņu aicinājusi nenolikt mandātu, lai tas neizskatītos pēc "mazdūšības vai bēgšanas no atbildības", žurnālistiem pēc LZP valdes sēdes sacīja Belēvičs.

LZP valdes sēdē visi klātesošie pauduši Belēvičam pilnīgu atbalstu par padarītajām lietām, kuru dēļ ministrs ir ieguvis arī nedraugus, norādīja valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars. Politiskais spēks aicināja Belēviču nenolikt parlamentārieša mandātu un izmantot to, lai skaidrotu savu rīcību arī Saeimā.

Kā ziņots, Belēvičs bija nolēmis apsvērt iespēju nolikt parlamentārieša mandātu, jo tas varētu atvieglot procesu, kādā iespējams pārsūdzēt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) attiecībā uz politiķi pieņemtos lēmumus.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka KNAB ir lūdzis Saeimu vēl vienā lietā izdot administratīvai sodīšanai deputātu Belēviču. Tāpat birojs sācis jaunu pārbaudi par Belēviča iespējamiem likumpārkāpumiem. KNAB preses pārstāve Laura Dūša aģentūrai LETA pastāstīja, ka birojs veica pārbaudi saistībā ar Belēviča rīcību, šogad 6.maijā izdodot rīkojumu, kas paredzēja apstiprināt Farmācijas jomas konsultatīvās padomes personālsastāvu. Toreiz par padomes locekli tika apstiprināts Belēviča dēls Artūrs Belēvičs. Savukārt 9.jūnijā Belēvičs izdeva rīkojumu, kas paredzēja apstiprināt jaunu Farmācijas jomas konsultatīvās padomes personālsastāvu, no padomes izslēdzot savu dēlu.

LETA jau vēstīja, ka premjerministres Straujumas pārstāvētajā partijā Vienotība pieaug neapmierinātība ar veselības ministra Belēviča darbību, ņemot vērā atsevišķas pretrunīgi vērtētas ministra ieceres, kā arī vairākas pārbaudes saistībā ar iespējamiem administratīvajiem pārkāpumiem. Tomēr Belēvičs, visticamāk, tuvākajā laikā savu amatu nezaudēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas