Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis
"Par Svetlanu [Lonsku, kuras priekšvēlēšanu kampaņas mūzikas video strauji kļuva populārs - red.] tikai priecājos, ka viņa spējusi izraisīt tādu rezonansi. Es esmu gājusi nedaudz citu ceļu un uzrakstījusi grāmatu par sevi"

Cīņa par Rīgas atslēgām. Diāna Novicka: Nav labas vai sliktas reklāmas, ir pamanāma vai nepamanāma

Rīgas mēra amata kandidātus var raksturot arī viņu atbildes uz pavisam vienkāršiem jautājumiem. Un tieši šo veidu Diena šoreiz izvēlējās, lai iepazītu Rīgas domes vēlēšanām pieteikto sarakstu līderus, visiem klātienē uzdodot gandrīz vienādus jautājumus. Uz Dienas jautājumiem atbild Diāna Novicka sarunā ar Ināru Egli.

Muzeju naktī jūs ar ģimeni apmeklējāt Rīgas mēra kabinetu. Vai pirmoreiz tajā bijāt? Ko jūs tajā vēlētos mainīt, ja tāda iespēja būtu?

Jā, es pirmo reizi biju Rīgas mēra kabinetā. Es neko nevēlētos mainīt, jo darba vieta nav kabinetā. Tā ir pie rīdziniekiem, apkaimēs. Tas, ka kabinets bija atvērts Muzeju naktī, bija ļoti labi. Es gribētu, lai tas būtu biežāk atvērts cilvēkiem. Taču Ušakova kungs gluži pretēji – izvairās no sarunām ar medijiem.

Sabiedrības uzmanību ar savu videoklipu piesaistīja jūsu partijas kandidāte Daugavpils domes vēlēšanās Svetlana Lonska. Kā jūs to vērtējat?

Politikā nav labas vai sliktas reklāmas. Ir pamanāmas vai nepamanāmas reklāmas. Un šo reklāmu pamanīja. Daugavpilī bez liela budžeta cilvēkam ir grūti izsisties. Svetlana ir bijusi godīga — viņa ir zumbas pasniedzēja, sportiste, viņa tādā veidā [dziedot un dejojot – red.] ir uzrunājusi cilvēkus. Viņa parādīja sevi tādu, kāda viņa ir.

Par Svetlanu tikai priecājos, ka viņa spējusi izraisīt tādu rezonansi. Es esmu gājusi nedaudz citu ceļu un uzrakstījusi grāmatu par sevi.

Uzskatu, ka nav jāmet pastkastītēs bukleti, kuri pēc tam nonāk atkritumu tvertnēs, un tad smaidīgas sejas skatās no tām pretim.

Vienu jautājumu jums uzdod Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR). Partijas programmā solāt pārplānot Rīgas namu pagalmus, lai tajos būtu vieta gan atpūtai, gan transporta novietošanai. Jautājums: vai jūsu rīcībā ir kāda jauna tehnoloģija, kas ļauj pārbīdīt mājas un palielināt pagalmus?

Visi iekšpagalmi tika būvēti laikos, kad bija citas prioritātes un nebija tik daudz mašīnu. Ja runājam par modernu pilsētu, tad tās nav tikai autostāvvietas. Mēs pārplānosim tā, ka uzsvars būs uz iedzīvotāju vēlmi pavadīt laiku pagalmā. Kāpēc cilvēki grib tuvu mājai novietot automašīnu? Tāpēc, ka negrib ar kājām iet pa tiem briesmīgajiem ceļiem. Ja pagalms būs pārplānots, cilvēki labprāt ies ar kājām kādu gabalu un izbaudīs vidi. Mums pagalmi ir pārvērtušies par autostāvvietām.

Kurā vietā jūs dzīvojat?

Dzīvoju netālu no Berģiem. Mana bērnība ir pagājusi Sarkandaugavā. Purvciemā dzīvoja mani vecvecāki, un vasarās mēs braucām uz Purvciemu. Sarkandaugavā tas pagalms, kur uzaugu, nav mainījies vispār. Tur vairs bērni nespēlējas, jo tur visur ir automašīnas.

Partijas programmā teikts, ka sekmēsiet, lai visi Rīgas bērni mācītos skolā, – veicināsiet pašvaldības policijas patrulēšanu māju pagalmos un ielās. Kā tas notiks?

Mūsu sarakstā ir Dita Nīmante, kura ļoti rūpējas par iekļaujošo izglītību, strādā ar bērniem, kuriem ir problēmas. Mums nebija šaubu par šī punkta ietveršanu programmā. Skolas laikā bērni atrodas pagalmos un neiet uz skolu. Jāsaprot, kāpēc viņi neiet. Ir jāveic patrulēšana un jāpalīdz vecākiem, kuri agri no rīta aiziet uz darbu un domā, ka bērns ir skolā, bet viņš nolēmis neiet – varbūt arī tāpēc, ka viņu tur kāds apceļ. 

Jūsu sarakstā ar 20. numuru kandidē Dāvids Kondratjuks. Ko jūs par viņu varat pastāstīt? (Dzimis 1996. gadā, mācījies mūzikas skolā, pašlaik nestrādā – red.)

Sarakstā ir 63 cilvēki, man būs grūti uzreiz pateikt, bet slikti, ka visus nezinu. Mums ir vairāki jaunieši. Saraksta pirmais desmitnieks ir izveidots no cilvēkiem, kas ilgi kopā strādājuši. Par viņiem es varētu pastāstīt. Katrs no valdes locekļiem pieaicināja kandidātus, kuru vieta sarakstā tika izlozēta.

Cik gadus Nils Ušakovs (Saskaņa) vada Rīgas domi? Kurš pirms tam bija Rīgas mērs?

Viņš vada domi gandrīz astoņus gadus, bet kurš pirms tam bija… Es toreiz nesekoju tam līdzi. Varbūt Jānis Birks.

Kurā maršrutā kursē 10. tramvajs? (Centrāltirgus–Bišumuiža – red.)

Vai tāds vispār ir? Tad varētu būt uz Pārdaugavu. Esmu braukusi ar 9. un 5. tramvaju.

Kurā gadā Rīga bija Eiropas kultūras galvaspilsēta?

Varētu būt 2014. gadā.

Cik Rīgas pilsētas pašvaldībai ir kapitālsabiedrību? (13 – red.)

Es teikšu, ka 14 kapitālsabiedrību. Mēs to informāciju apkopojām, jo mums bija svarīgi saprast, kas notiek. Mēs arī uzskatām, ka mēram nav jāsaņem alga, ja viņš ieņem vēl kādu amatu kā pašvaldības pārstāvis. Kāpēc viņi visi brīvostā saņem vēl algu? Vai viņi tur pavada vairāk laika? Ja es vadītu domi, visus tos atalgojumus atceltu.

Kad šogad notiks Rīgas pilsētas svētki?

Augustā. Esmu aktīva rīdziniece. Visur piedalos.

Nesen Pēc Rīgas domes opozīcijas ierosinājuma tika sasaukta domes ārkārtas sēde. Par kādu jautājumu tā bija?

Par SIA Rīgas namu pārvaldnieks valdes atcelšanu. Brokas kundze uz to neieradās. Mēs dažādos pasākumos tiekamies ar deputātiem no Vienotības, un tad es pavaicāju – viņiem ir sadarbības līgums, bet kā viņi sadarbosies, ja zaļajiem zemniekiem otrais numurs ir pensionārs Andris Bērziņš, kurš nekur nepiedalās, bet Brokas kundze neiet uz tik nopietnu sēdi?

Ar ko jūsu partija domē sadarbosies?

Esmu atvērta sadarbībai ar visiem, bet es startēju vēlēšanās, jo gribu nomainīt pašreizējo varu. Tas nozīmē, ka

ar Amerika un Ušakova kungiem es negribu sadarboties. Tas ir mans oficiāls paziņojums.

Taču, risinot pilsētai svarīgus jautājumus, ir jāsadarbojas ar visiem. Es ceru, ka domē iekļūs vairāk spēku, lai tur visu nenoteiktu tikai viens Ušakovs.

Kāds iespaids jums ir par gājēju tuneli no Vecrīgas uz autoostu?

Briesmīgs. Tur ir liela problēma, jo nevar pārvietoties cilvēki ar  kustību ierobežojumiem, kā arī māmiņas ar ratiņiem. Tur vajag uztaisīt gājēju pāreju.

Cik maksā biļete sabiedriskajā transportā?

Eiro un 15 centi, ja pērk pie vadītāja, tad 2 eiro.

Kur jūs vēlētos šogad būt Līgo vakarā?

Kopā ar savu ģimeni, kuru tagad gandrīz neredzu. Esmu pavadījusi Jāņus arī krastmalā, jo mums nav lauku māju. Man patīk tā atmosfēra, bet šogad vēlēšos būt pie draugiem vasarnīcā. Man Jāņi ļoti patīk, tā ir jauka tradīcija.

Ar ko jums saistās Rīga?

Rīga ir manas mājas. Centra parki, svētki, Ziemassvētku tirdziņi, piparkūku smarža, Brīvdabas muzejs – man tur ļoti patīk pastaigāties. Rīgā ir fantastiska iespēja ātri nokļūt visur. Es Rīgu ļoti mīlu. Rīga ir iespēju pilsēta, ar kuru es gribu lepoties. 

Intervijas ar citiem Rīgas mēra amata kandidātiem varēs lasīt šajā un turpmākajos laikraksta Diena numuros tādā secībā, kādā tiks kārtotas viņu pārstāvēto partiju vēlēšanu zīmes, kas tika noteikts izlozē. Izņēmums būs saruna ar Rīgas vicemēru Ameriku, kurš pēdējais atbildēs uz partiju jautājumiem.

Top komentāri

MAUKA
M
Pērkamo sieviešu parastā “cena” esot 25 EUR. - tās ir galīgi paklīdušās, īstās ielasmeitas, kuras slikti ģērbušās, izspūrušiem matiem, vispār bēdīga izskata. Viņas ir arī ļoti uzbāzīgas un parasti piedzērušās. Bet ir arī tādas, kuras uz ielas ne ar ko neatšķiras no godīgām un ir pat ļoti gaumīgi ģērbušās, - tām tad arī esot pavisam cita cena.”
Par KATRU cenu?
P
,,Nav labas vai sliktas reklāmas, ir pamanāma vai nepamanāma"-teiciens ir kliedzoša eksicibionisma forma,turklāt dumjš,pat ,ja modē! Ir laba slava un slikta slava un ar slikto nevajadzētu tik paviegli plātīties.
Diāna go home
D
Liecies, blefotāja, mierā !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas