Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Daļa divpadsmitklasnieku pēc skolas beigšanas apsver iespēju pamest valsti

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
starp citu
s
Tomeer Zviedrijaa nevienam nav jaakar zobi vadzii jo ======= tur nebija padomju okupācijas, kas sakropļoja cilvēku domāšanu. Palasiet - visur attieksme "man dodiet", nevis "es nopelnīšu".
Emigrants
E
optimisc. Tieshi taa krediitus Latvijaa izsniedza pilniigi nepamatoti un dazhiem muljkjiem (un izskataas, ka tai skaitaa arii tev) bija saacis likties, ka Latvija briinumainaa kaartaa ir kljuvusi par naudiigu zemi. Nav taadas lietas kaa bezmaksas lenchs. Krediitus uz nebeedu izsniedza taapeec, ka lielaas Zviedrijas bankas ciinijaas par krediitu tirgus daljaam un Latvijas atbildiigaas iestaades nereguleeja sho tirgu nemaz (aiz muljkjiibas vai savtiiguma, nenjemos spriest). Dazhi uzvaarijaas paardodot iipashumus, bet vesels leerums tagad seezh pie sasistaam sileem. Labi zviedriem krona drusku nokritusies veertiibaa deelj nepaardomaatas krediitu ekspansijas Latvijaa, Ukrainaa, Igaunijaa un Lietuvaa un drusku daargaak maksaa importa preces vai celjojumi. Tomeer Zviedrijaa nevienam nav jaakar zobi vadzii jo valdiibaa ruupeejas lai sabiedriiba buutu gan pabarota, gan lai tai buutu jumts virs galvas un pienaaciiga izgliitiibas sisteema un veseliibas apruupe. Paprasi kaa iet tiem Latvijas iedziivotaajiem kam jau taa bada maizee dziivojot muusu labi barotie vadonji solaas nonjemt veel kaadus procentus no taam izsmiekla pensijaam un aldzinjaam? Optimismam par Latvijas tuvaako ekonomisko naakotni reaalu pamatu vienkaarshi nav.
bumble-bee >> @
b
Kina saka degradeties pec Lielaa muura uzcelsanas.
optimisc
o
un kas te nupat raudaaja par briesmiigajiem pateerinja krediitu piedaavaajumiem? krediitus par smukaam aciim piedaavaaja? taatad pelni tomeer! latviesu nacionaalaa nelaime - muuziigaa gauduliiba un jo vairaak ir, jo vairaak gaudo!
optimisc
o
ja neko citu neproti kaa raudaat par gruuto dziivi... Dziivot ir kur, atradi vietu, samaksaaji un vaacies ieksaa kaut riit. Pasaulee kas labaaks? Taapat iek straadaat un muti virinaat neljaus. kuru interesee ekonomiskaa beeglja raudas? Interesanti jauniesi, visi taadi gjeniaali, progresiivi, energjiski, tik Latvijaa pilniigas nulles. Vaidniecisms dod augljus - vecie vaidnieki uzaudzinaajusi sev jauno mainju...
Paija
P
Apsveicama doma no vsk -nieku puses. Kurš to darīs labprātīgi, kurš vecāku nabadzības pēc... Latvija aizdzen savus pilsoņus. Palikšana Latvijā draud ar bada nāvi un garīgo atpalicību. Cik tad daudz un ilgi strādās par pārdevējiem u.tml. nekvalificētā darba veicējiem. 19-20 gados cilvēks ir pieaudzis jau, bet dzīvot ta nav kur, studijas par maksu daudziem nav pieejamas, vecāki nespēj (nevis negrib, bet nespēj) uzturēt. Es ar savai 18-gadīgai radiniecei saku: Brauc pasaulē laimi meklēt, Latvijā to godīgs cilvēks vēl ilgi nevarēs atrast .
optimisc
o
un kas tev traucee dziivot cilveeciigu dziivi Latvijaa? es veel saprotu, ka padomju laiku paaudzee daudz vaidnieku un raudulju, bet juus arii jaunajiem to seergu pielaizhat!
optimisc
o
Visos laikos ir bijusi taadi kas studee lai ieguutu kvalifikaaciju un taad kas studee lai studeetu. Latvijas pirmo briivvalsti uzceela tie pirmie - un veel daudzi krita revoluucijaas un karos, lai buutu vispaar iespeeja celt. Bet sodienas paaudze miera laikaa pati ar sevi netiek galaa, pie visaa citi vainiigi, tik pasi nee, un citi visi dumji, tik pasi gjeeniji. Kas nekait raudaat - profesori padomju, nodarbiibas sliktas blablabla bet ko tu pats esi gatavs dot sai valstij, iznjemot tuksus vaardus par konkurenci? Aizej darba tirguu pakonkuree gadinjus 10, bet peec tam atnaac, parunaasim.
?
?
taadi nu reiz ir tie apstaaklji Dzimtenee........tiem,kas taisaas braukt,nebaidieties,brauciet droshi.nebuus viegli,ja ir stingra apnjemshanaas dziivot cilveeciigu dzivi ,jums visiem izdosies.!te,aarzemees,jaunieshi var gan maaciities,gan arii reizee piestraadaat.toties peec gadiem 10juus buusiet kautko sava dziivee sasniegushi,latvijaa tas buss neieespeejami.VEIKSMI jums visiem jaunieshi.neklausiet tos,kuri neko citu,kaa tikai apriet dariitgriboshos,neprot.
kaka
k
bet ir atskiriiba - mazgaat traukus pa 1000 EUR vai pa 80 Ls?
divpadsmitais
d
Es arī šogad grasos mācīties ārpus Latvijas. Un nejau tāpēc, ka man šeit ir slikti, vai riebjas latvieši. Es vienkārši nevēlos pavadīt universitātē 4 gadus sēžot apnicīgās lekcijās, kuras lasa padomju laika profesori ar ierūsejušām zinašanām un gadiem stāsta vienu un to pašu, pie tam uzskatot, ka viņi ir labāki, pārāki un students viņu priekšā nav nekas. Pie tam - skumji autobusā dzirdēt studentu sarunu par tēmu - man rīt eksāmens makroekonomikā, bet es īsti nesaprotu, kas tā tāda ir - vai arī sarunu no sērijas - ejam dzert šovakar-. Tā visa vietā es labāk maksāju un cīnos, iegūstu nenovērtējamu dzīves pieredzi, vienlaicīgi apgūstot jaunas valodas, lielisku diplomu un skaidru skatu uz dzīvi, kuru nav aizmiglojusi bezcerība un vienaldzība. MAn patīk konkurence, jo tā ir attīstības pamatā, no tās nav jabaidās, bet gan jaizmanto. Pie tam - tas, kurš sevi uzskatīs par bez tiesībām esošu imigrantu tāds ārzemēs arī paliks, bet enerģiski jaunieši ar idejām tiks novērtēti vienmēr.
Sociāldemokrāts
S
Pārlasīju komentus. Būtībā stāsti par tēmām: 1. Man bija šitā, bet vienam citam - tā... 2. Visi ir idioti... 3. Jābrauc prom, jo šeit ir slikti... 4. Viss kārtībā, jo man šeit ir labi... Nu un? Vai ir kāds kopīgs RISINĀJUMS? Vai ir VAJADZĪBA pēc kopīga risinājuma? Valsts ir iedzīvotāju sadarbības forma. Ja nav skaidrs, ko kopīgi darīsim, tad valstij nav jēgas. "Aizbraukt no Latvijas" var arī garīgi, neizejot no savas mājas Jūrmalā, Baltezerā vai Pļavniekos. Nedzirdu Latvijā eksportspējīgu biznesu, kurš var publiski izteikties - kādu izglītības sistēmu, kādu starptautisko politiku, kādu biznesa vidi un valsts pārvaldes kvalitāti vajag, lai Latvijas uzņēmumi būtu konkuretspējīgi ārvalstu tirgos. Bez tā vienīgā iespēja bezdarbniekiem ir darba meklēšana ārzemēs - neatkarīgi no tā, vai tas mums patīk vai nepatīk. Bez eksporta attīstības nav ko Latvijā darīt tādam darbaspējīgu iedzīvotāmju skaitam - nevaram visi strādāt par ierēdņiem, frizieriem, masieriem, astrologiem, juriskonsultiem, fitodizaineriem u.tt. Kaut kā lēni veidojas mums tā valstiskā savstarpēja saprašanās... Varbūt "komonisti un okopanti" vainīgi?
ihaha
i
Un pareizi dariis, ka aizbrauks! Latvijai izgliitoti, intelighenti cilveeki nav vajadziigi. Latvija ir paradiize prihvatizaateejiem, buldozeriem, mahinatoriem, zaglhiem.
uz koferiem
u
Ak, jaunieši esot tādi un šitādi?! Jau paskatoties uz mūsu nodokļu sistēmu vien, negribas vairs te dzīvot!Kādā sakarā man jāmaksā nodokļi no pirmā nopelnītā lata, veseli 30%! Ja medicīniskie pakalpojumi un izglītība būtu pa velti, tad es saprastu, bet tagad?Labāk dzīvoju valstī, kur man ir ne tikai pienākumi, bet arī tiesības uz cilvēka cienīgu dzīvi.
@
@
"Ķīnas atpalicība radās dēļ ķīnas noslēgtības." Vēlreiz un lēnām. Domu, ja tāda bija, nesapratu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas