Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Dālderis ir pret Gaismas pils būvniecības iesaldēšanu

Tautas partijas (TP) kultūras ministra amatam izvirzītais Ints Dālderis ir pret Nacionālās bibliotēkas ēkas būvniecības apturēšanu.

“Nacionālās bibliotēkas projekts ir obligāti jāturpina. Pirmkārt, šajā objektā jau tagad ir ieguldīts ļoti daudz darba un līdzekļu, tāpēc to apturēt nekādā gadījumā nedrīkst. Otrkārt, mums ir nepieciešams domāt par to, kas nākotnē varētu ļaut Latvijai kā valstij pelnīt. Uzskatu, ka viens no būtiskākajiem aspektiem, ar ko mēs varam pelnīt, ir mūsu kultūra un izglītība,” laikrakstam Dienas bizness sacīja I.Dālderis.

Savukārt memorandā uz kura parakstīšanu uzstāja topošais premjers Valdis Dombrovskis un kuru trešdien parakstīja Saeimas frakcijas deputāti, jo pretējā gadījumā valdības vadītājs neredzēja iespēju īstenot ieplānoto, ir arī Tautas partijas Saemas deputātu paraksti. Viņi apliecinājuši, ka izstrādājot budžeta grozījumus izdevumu samazināšanas nolūkā, tiks pārskatīti lielie būvniecības projekti, izvērtējot iespējas atcelt vai iesaldēt to īstenošanu.

Atgādinām, ka I.Dālderis ir uzrakstījis iesniegumu par stāšanos TP. Partijas rindās viņu rekomedē uzņemt Helēna Demakova un Raimonds Pauls. Vēl tikai otrdien I.Dālderis nebija noskaņots pievienoties kādam politiskam spēkam un Dienai sacīja, ka neplānojot to darīt arī tad, ja no tā būs atkarīga nominēšana kultūras ministra amatam. TP prakse ir virzīt ministru amatiem tikai savas partijas biedrus.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas