Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Darbus, lūdzu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
reptilis
r
Kas ir kooperācija Jūs ,protams, neesat lasījusi....un pie kā noved latifundijas arī nezināt ....un kāpēc nākas celt jaunu piena pārstrādes rūpnīcu Jelgavā arī nezināt......lasīt vēl Jums daudz un dikti ..... būtu labi arī zināt,ka tik mazas valstis un tautas arī pašreizējā ekonomiskā doma uzskata par dzīvot nespējīgām,tātad jālikvidē un miers- par ko mēs diskutējam!
Vēsturniece
V
Man kā vēsturniecei ir jāatgādina, ka K.Ulmaņa sīkzemnieku politika tuvināja Latviju lieliem soļiem pretī lielajai ekonomiskajai krīzei, jo: 1) ar ienākumu no tika maza zemes gabala nepietika, lai varētu iegādāties lauksaimniecības tehniku, kas jau, piem., ASV tika plaši pielietota lielajās (100ha un lielākās) saimniecībās; 2) tomēr trūka darba rokas, lai varētu šos zemes gabalus apstrādāt (katrs gribēja būt kungs, nevis kalps), kādēļ plašā skaitā ieveda poļu strādniekus; Tā ka atgriezties pie šāda risinājuma nozīmētu - atgriezties pie jaunas ekonomiskās krīzes. Būtībā izpostos kolhozus tas jau tika izdarīts.
Jukums
J
Liekas, Kārlis Ulmanis šo problēmu atrisināja ar zemes reformu - katram šādam cilvēkam ar ambīcijām bija iespējams iegūt zemi īpašumā (ne lietošanā, bet īpašumā) un strādāt. Gan ne vairāk kā viņš spēj apstrādāt, bet vismaz pietiekoši lai strādājot spētu uzturēt ģimeni. Kā blakusefekts bija demogrāfiskās situācijas atrisināšana.Turklāt, tikai noņemti birokrātiskie šķēršļi un sniegts atbalsts. Ja nu tagad atgrieztos pie šāda risinājuma? Varbūt drusku jāmaina akcenti, bet šo variantu vismaz ir nopietni jāizvērtē. It īpaši, ja citu risinājumu neviens vispār nespēj piedāvāt.
jumors
j
Būtu labi,ja par tām dāņu cūkām cilvēki saprastu situāciju. Ja tāds uzņēmums, kas izspiež zemnieku radīto gaļu no tirgus, dod darbu 6-10 cilvēkiem pagastā? Vai tad ir vērts paciest to bardaku, ko līdzi nes šis pasākums? Kāpēc kārtīgi lauksaimnieki sūdzas, ka nevar atrast strādniekus? Tapēc, ka arī tas bezdarbnieks ir ar prasībām- tu mani neregulēsi, un maksāsi, cik prasīšu. Kur tur ir jēga? Vērtību krīze un viss. Kamēr nenostāsies vietā domāšana, un cilvēks vienkāŗši ies sniegu šķūrēt, lai tīrs ceļš,nevis lai viņam par to maksā 100ls.
Memory
M
Iesaku izlasīt rakstu Diena.lv Džons Braients: ALKATĪBAS IZGĀŠANĀS. Varbūt spēsiet apjēgt, kas šodien atšķir 4.maija republikas cēlāju - kampēju ideoloģiju (paaudzi), no komunisma cēlājiem, atmodas un barikāžu lielāko spēku (pensionāriem)? Džons Braients:''(..) Šī nav ekonomikas, bet gan tikumu un vērtību krīze. Pēdējos 10 gados esam radījuši naudas kultūru. Viss griežas ap naudu. Kapitālisms reducējās līdz jautājumam: kā es nopelnīšu? Vai tu biji uzņēmējs, ārsts vai jurists, vai koledžas students, un diemžēl pat valdībā cilvēkiem vienīgais jautājums bija: cik man par to maksās? Tas bija pretēji jautājumam: kā es kalpošu sabiedrībai? Kā radīšu pievienotu vērtību? Šādā kalpojošajā sabiedrībā darbojas idejas spēks.''
Jukums
J
Kas tad ir liedzis tos gaisa tīrības standartus pieņemt? Piekrītu, ka negribētos šeit milzīgu, smirdošu cūku fermu vai atkritumu pārstrādes rūpnīcu. Tomēr, lai kaut ko ražotu, kaut kur jau tām rūpnīcam ir jāatrodas - ir jābūt kādai rūpnieciskai zonai praktiski katras lielākas pilsētas apkārtnē. Savādak jau tās darbavietas tā arī neradīsies. Un šeit nu gan gribētos pārmest tieši pensionāriem - jo tieši šī kategorija visbiežāk iestājas pret jebkā būvēšanu un tā arī nespēj saprast, vienkāršu un loģisku ķēdīti: rūpnīcas-darba vietas-nodokļi-lielākas pensijas.
Memory
M
Manā pagastā bieži citē tautas gudrību - ''Kā smērēsi,tā brauksi !''. Ielaist Latvijas Šveicē - Kurzemē kādus dāņu cūkkopjus pirms Latvijā ir pieņemti tādi paši vides aizsardzības un gaisa tīrības standarti/noteikumi būtu neprāts. Pietiks jau ar Japānas traģēdiju AES - Latvija nav tik liela, lai varētu esperimentēt vai skriejienā pēc īstermiņa labumiem sagandētu sev un nākamajām paaudzēm dzīvi! 77 reizes labāk nomērīt - un tikai tad nogriezt t.i. uzcelt šeit kādu Eiropas atkritumu glabātuvi un/vai pārstrādes rūpnīcu.
Memory
M
Viss ir kārtībā vakardienas neo-liberālistiem, šodienas konsolidātoriem! Pagaidiet 2012.g., kad tiks atņemts, samazināts un cirpts vēl vairāk kā 2011.gadā. Graušanas princips ir galvenais vadmotīvs notikušajam apvērsumam Latvijā pēc 1991.g. augusta - tagad nu esošo tautsaimniecības struktūru un cilvēku psiholoģiju/motivāciju sāks mainīt? Nesmīdiniet - labāk palasiet galvenā valsts stratēga Ķīļa atziņas Diena.lv rakstā ''Cilvēks ir manipulāciju objekts'': - ''(..) Bezdarbu nevar novērst, tas ir nepieciešams ekonomikai, lai cilvēki censtos pievienot vērtību tam, ko viņi dara, zinot, ka var palikt bez darba'' - - Rupji domājot, taču pieklājīgi uzrakstot - mūsu pašmāju intelektuāļie ''kropļi'' jeb 'nasing spešal' ir tādu 'putru' Latvijā divdesmit gados ievārījuši, tādu sistēmu izveidojuši - 100 gadus varēs šurpu turpu projektus bīdīt, lai radīto vēsturisko ērmu reformētu, reformētu un reformētu bezgalīgi.
G.K.
G
Rīdziniece: "Mūsu tauta tikai gaida, kad atradīsies kāds, kuram pakalpot,..." Nav taisnība! Tiklīdz kāds kaut ko grib uzsākt, mūsu tauta pilnā kaklā kliedz : Nē, nē, nē! Tikai ne mūsu pagastā!
Jūlis
J
Ja Jūs būtu miljardieris un vēlētos nodarbināt mūsu bezdarbniekus, pie tam iegūstot kaut nelielu peļņu, ko Jūs darītu? Šaubos, Jūs varētu kaut ko jēdzīgu izdomāt, jo mūsu bezdarbnieki ir derīgi tikai zemi kvalificētam darbam. Patreiz varētu pelnīt ar mašīnbūvi, darbagaldu ražošanu, bet vai mums ir augsti kvalificēti virpotāji, atslēdznieki? Mums ir tikai samērā nolaidušies melnā darba strādnieki, kuri neprot pareizi izdarīt samērā elementāras lietas. Meistariem un inženieriem nākas pašiem izpildīt strādnieku darbu. Kaut kas nav kārtībā arī ar ārodskolām un tehnikumiem.
Jukums
J
Autora aizskatrā problēma tiešām ir ļoti smaga. Valdība faktiski neko, izņemot Kampara jajamzirdziņu - māju siltināšanu, tā arī nav spējusi izdomāt. Bet, cita starpā, milzīgais bezdarbnieku skaits ir arī neizmantots resurss - diemžēl, liekas, tā būtu visās citās, bet tikai ne mūsu valstī. Pat tad, ja daļēji pieņemam, ka darba vietu radīšana nav valdības tiešais uzdevusm, tad apstākļu radīšana šim procesam gan. Un šeit nu absolūti nekas nav darīts - sociāli-ekonomiskā vide - nodokļu u.c. likumdošanas, ko var salīdzināt ar ūdeni, skābekli, siltumu u.c. augu valsts attīstībā, šeit nu ir mūžīga sasaluma stāvoklī.
Rīdziniece
R
Pat Japānā valdība pateica pašvaldības vadītājam, ka viņam arī par kaut ko jāatbild, nevis jāgaida no augšas dāvanas. Cik tad sēdēsim uz gaidīsim kad Maskava atkal kādu jaunu ražotni uztaisīs, lai mums būtu darbs. Mūsu tauta tikai gaida, kad atradīsies kāds, kuram pakapot, nevis būt saimnieki, kas kaut ko var izdomāt,( izņemot pabalstus). Vieglāk ir par kalpu ārzemēs, nekā par saimnieku savā valstī. Tāds Kampars vēl nav piedzimis, kurš mūsu tautai radošu dzirksti iedvestu.
Memory
M
''Valdībai ir pēdējais laiks paveikt kaut ko uzskatāmu, taustāmu un izmērāmu jaunu darba vietu radīšanas sakarā. '' - - Muduļa kunga rakstītais vēlreiz un vēlreiz apliecina to izpratnes līmeni (vidējo), kas pastāv Latvijā. Nepietiek cilvēkiem ar divdesmit gados valdības vadībā (bezdarbībā) paveikto? Valdības reālās demokrātijas&brīvā tirgus apstākļos ar uzņēmējdarbību nenodarbosies - un nestāstiet par to ''nodrāzto'' neo-liberāļu, ka ''valdībai jārada apstākļi uzņēmējdarbības attīstībai''. Nevar un nevēlas valdības Latvijā ko būtiski izmainīt - tās var ''laist muļķi'' un/vai stāstīt par grandiozajiem plāniem, priecāties par izmaiņām 2-3% statistiskās kļūdas robežās....Laiks taču to apjēgt arī intelektuāļiem, kas pašreizējo sistēmu arī veiduši. Jebšu arī nav vēlmes uzņemties ATBILDĪBU ??
Barbo
B
Paceliet vēl nodokļus - vēl nabadzīgāka tauta paliks!!!
!
!
Ilgāka vilcināšanās veikt reālus darbus, lai novērstu nabadzību Latvijā, tikai apstiprinās, ka politiķi zaudējuši pēdējās sirdsapziņas atliekas. +++

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas