Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Deputāte: grūti atrast argumentus, kādēļ jānodrošina transporta brīvbiļetes bezpajumtniekiem

Patlaban grūti atrast argumentus, kādēļ valstij būtu jānodrošina brīvbiļetes tieši bezpajumtniekiem, tā dienu pirms Saeimā iecerētās diskusijas par Rīgas domes priekšlikumu nodrošināt bezmaksas braukšanu sabiedriskajā transportā patversmju klientiem norāda Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāte Aija Barča.

Pēc viņas domām, Rīgas pašvaldība nākusi klajā ar "patiesi oriģinālu un drosmīgu priekšlikumu", kas sabiedrībā jau izraisījis visai neviennozīmīgu reakciju. Komisijas sēdē deputāti otrdien centīsies izdibināt, kādēļ pašvaldība nāk klajā ar šādu iniciatīvu laikā, kad ir būtiski samazināti braukšanas atvieglojumi skolēniem un studentiem. Pēc Saeimas sniegtās informācijas, pašvaldība rosina izdevumus, kas rastos SIA Rīgas satiksme, segt no valsts budžeta līdzekļiem mērķdotācijas veidā.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas, Rīgas domes Satiksmes departamenta, SIA Rīgas satiksme, Satiksmes ministrijas un Finanšu ministrijas.

Kā vēstīts, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja februāra vidū neatbalstīja Ginta Deģa iesniegumu, kurā viņš Rīgas patversmes dienas centra klientu vārdā lūdza deputātus rast iespēju bezpajumtniekiem bez maksas izmantot pašvaldības sabiedrisko transportu.

Komitejas priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Vadims Baraņņiks (SC) sacīja, ka bezpajumtnieku pārvietošanās ir valstiska līmeņa problēma, tādēļ pēc viņa ierosinājuma komiteja nolēma nosūtīt Saeimai vēstuli ar priekšlikumu izskatīt jautājumu par valsts budžeta finansējuma piešķiršanu bezpajumtnieku transportēšanai.

"Pastāvīgi ikdienā izmantojam pilsētas sabiedrisko transportu, īpaši pēc nakts patversmes atvēršanas Esplanādes ielā 1. Tā vienkārši ir nepieciešamība, lai pārvietotos pa pilsētu," iesniegumā domes deputātiem visu dienas centra klientu vārdā rakstīja G.Deģis. Viņš uzsvēra, ka problēma ir tā, ka "mums praktiski nav ienākumu, lai apmaksātu šo dārgo pakalpojumu, tāpēc rodas dažādas konfliktsituācijas ar kontrolieriem". G.Deģis lūdza rast iespēju viņiem izmantot tramvajus, trolejbusus un autobusus bez maksas, nokļūšanai uz nakšņošanas vietām aukstajā laikā, un ierosināja nesēdināt ārā no sabiedriskā transporta tos bezpajumtniekus, kam ir derīga Rīgas patversmes dienas centra caurlaide.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas