Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Deputātei Siliņai naudu aizdevis dzīvesbiedrs

Saeimā ievēlētajai deputātei Elīnai Siliņai naudu aizdevis dzīvesbiedrs. Tas teikts deputātes izplatītajā paziņojuma presei, kurā parlamentāriete skaidro, kā tikusi pie pusmiljona latu lieliem uzkrājumiem.

E.Siliņa, kura patlaban ir viena no turīgākajām Saeimas deputātēm, iepriekš skaidroja, ka savu bagātību ieguvusi, pateicoties izdevīgiem banku procentiem. Viņa Dienai sacīja, ka 2008. un 2009.gadā, kad notikušas spekulācijas par lata devalvāciju un bankas piedāvājušas ļoti izdevīgas depozītu procentu likmes, E.Siliņa no kādas privātpersonas aizņēmusies lielu summu, ko ieguldījusi. Tomēr dāsnā aizdevēja vārdu viņa atteicās paust, jo to viņai liedzot abu noslēgtais līgums.

Deputāte uzsver, ka "gan pirmsvēlēšanu periodā, gan šobrīd esmu caurspīdīgi uzrādījusi visus savus īpašumus un to izcelsmi". "Pastiprinātas intereses dēļ esmu lūgusi un saņēmusi savas ģimenes locekļu piekrišanu publiskot plašāku informāciju par likumā prasīto. Visi mani ieņēmumi ir nākuši godīgā ceļā – lielākā daļa no tiem veidojušies, sekmīgi operējot finanšu tirgos ar ģimenes uzkrājumiem," norādīja deputāte.

Viņa skaidro, ka jau priekšvēlēšanu laikā Centrālās vēlēšanu komisijas mājas lapā bija pieejama un vēl joprojām ir atrodama pilnīgi visa informācija par deputātes līdzšinējo profesionālo darbību, finansiālo stāvokli un saistībām. "Faktiski visi man pieejamie finanšu līdzekļi ir depozīti, kuri ir pārbaudāmi un caurspīdīgi noguldīti bankās Latvijā. Šie noguldījumi ir manas kā politiķes neatkarības garants," norāda deputāte.

"2009.gadā, kad dēļ spekulācijām ap lata devalvāciju tirgū bija augstas latu depozītu likmes, es ieguldīju savus un dzīvesbiedra uzkrājumus latu depozītos, kuru gada likmes pārsniedza 20%, tādējādi nopelnot 197 767,70 latu. Šobrīd manā rīcībā ir arī dzīvesbiedra un manu trīs bērnu tēva Andra Treija aizdevums, kas tika paredzēts ieguldījumam kopīgā biznesa projektā, bet investīcijas līdz šim nav veiktas. Aizdevuma sniedzēja vārdu līdz šim nepubliskoju, jo vēlējos aizstāvēt savas ģimenes privātās dzīves neaizskaramību," skaidro deputāte.

Kandidējot 11.Saeimas vēlēšanās, E.Siliņa ir deklarējusi 1600 latus, 1400 eiro (976 latus) un 800 sterliņu mārciņas (635 latus). Siliņas bezskaidras naudas uzkrājumi Nordea Bank Finland Plc Latvijas filiālē ir 297 153 lati, Swedbank - 1665 lati, Nordea Bank Finland Plc Latvijas filiālē - 311 394 eiro (217 135 lati).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas