Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Deputāti lemj no budžeta vēl sadalīt summu zem 20 miljoniem eiro

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja nākamā gada budžeta projektu. Likumprojektu atbalstīja koalīcijas deputāti, bet četri opozīcijas parlamentārieši bija pret. Saeimas komisijas atbalstītie priekšlikumi nākamā gada budžetam, kas finansēti no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, kopumā ir "zem 20 miljoniem eiro".

Starp deputātu atbalstītajiem priekšlikumiem ir ieceres par līdzekļu piešķiršanu sporta infrastruktūras objektiem, reliģiskām un citām organizācijām, muzejiem, kā arī dažādiem pašvaldību projektiem.

Galīgajā lasījumā par visiem 57 budžeta paketes likumiem, vidējā termiņa budžeta ietvaru un budžeta projektu Saeima lems 23.novembra ārkārtas sēdē.

Pirmajā lasījumā atbalstītā budžeta projekta plānotie ieņēmumi bija 8,066 miljardi eiro, savukārt izdevumi - 8,367 miljardi eiro.

Budžeta paketē iekļautie likumprojekti paredz izmaiņas dažādas jomās, tostarp vairākas pretrunīgi vērtētās ieceres. Piemēram, deputāti atbalstīja izmaiņas Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, noraidot priekšlikumus ilgāk saglabāt šo režīmu.

Savukārt grozījumi Izglītības likumā noteiks gadījumus, kad iespējams no darba atbrīvot valstij nelojālus pedagogus. Tāpat iepriekš deputāti lēma neatteikties no ieceres par solidāro atbildību nodokļu jomā būvniecības nozarē. Likumprojekta mērķis ir mazināt fiktīvu uzņēmumu piesaisti un neidentificētu darbinieku nodarbināšanu.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija pauda atbalstu arī Jaunuzņēmumu darbības atbalsta likumprojektam. Jaunā likuma mērķis ir ieviest atbalsta programmas jaunuzņēmumiem un tādējādi veicināt to veidošanos Latvijā. Koncepcijā norādītais sasniedzamais mērķis paredz ik gadu reģistrēt 20 uzņēmumu un piesaistīt 120 augsti kvalificētus darbiniekus.

Komisija atbalstīja arī grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā, paredzot, ka iecere par obligātās iepirkuma komponentes (OIK) diferencēšu varētu tikt īstenota no 2018.gada. Sākotnēji likumprojekts paredzēja šo ieceri īstenot 2017.gada pirmajā pusē, bet vēlāk koalīcija vienojās reformu pārcelt uz 2018.gadu.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas