Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Dibinās uzņēmumu uzturēšanās atļauju saņemšanai NVS investoriem

LPP/LC jauniešu organizācijas _Pirmie _un Alfrēda Rubika vadītās Latvijas Sociālistiskās partijas jauniešu organizācijas vadītājs ir starp tiem aktīvistiem, kuri nodibinājuši kompānija ar nosaukumu „Schengen Invest”. Tā piedāvās pakalpojumus NVS valstu investoriem uzturēšanās atļauju saņemšanai Latvijas Republikā. Lēmums par kompānijas dibināšanu ir pieņemts, ņemot vērā šī gada 4.martā Saeimā pieņemtos grozījumus imigrācijas likumā.

Kaut gan grozījumi vēl nav stājušies spēkā, uzņēmuma mājas lapā jau tiek piedāvāts iegādāties īpašumus un kompānijas Latvijā, lai iegūtu uzturēšanās atļauju vismaz uz pieciem gadiem un iespēju brīvi ceļot pa Šengenas zonas valstīm. Norādīts, ka investīcijas Latvijā sniegs iespējas ne tikai pašam investoram, bet arī viņa ģimenes locekļiem, kuri iegūs iepriekšminētās priekšrocības.

Mājas lapā ievietoti konkursa Jaunā Viļņa, Live Riga, kā arī Maskavas nama Rīgā un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras logo.

Presei izsūtītajā informācijā teikts, ka kompānijas dibināšanas idejas autori ir LPP/LC jauniešu organizācijas „Pirmie”  aktīvisti Andrejs Grocevs un Rinalds Buškovs, Latvijas Sociālistiskās partijas jauniešu organizācijas biedrības „Vienota Latvija” vadītājs Eduards Svatkovs, Azerbaidžānas kopienas Latvijā jaunatnes nodaļas „AZERI” vadītājs Amils Saļimovs un Kazahstānas uzņēmējs Tolondu Toičubajevs. Uzņēmuma mājas lapā viņi arī norādīti kā firmas kontaktpersonas. Saskaņā ar publicēto informāciju uzņēmums atrodas Ogrē.

„Ņemot vērā to, ka pie mums jau ir vērsušies vairāki nopietni cilvēki no Krievijas un Kazahstānas ar vēlmi iegādāties nekustamos īpašumus Latvijā, kā arī investēt vai iegādāties kādu Latvijas uzņēmumu esam pieņēmuši lēmumu nodibināt Schengen Invest”, norāda idejas autori.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, lēmumu par Imigrācijas likuma izsludināšanu vai arī nodošanu otrreizējai izskatīšanai Saeimā Valdis Zatlers pieņemšot līdz sestdienai, 13.martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas